LOADING

Type to search

NEWS ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Φωτοβολταϊκά

Η European Energy αποκτά άδεια για την οικοδόμηση του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου στην Ιταλία μέχρι σήμερα

Avatar
Share

Η European Energy έλαβε την οικοδομική άδεια για ένα έργο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο δήμο Vizzini κοντά στην Κατάνια της Σικελίας.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 250 MW. Μόλις τεθεί σε λειτουργία, η μονάδα θα παράγει ανανεώσιμη ενέργεια ισοδύναμη με την κατανάλωση 130.000 νοικοκυριών, συμβάλλοντας σημαντικά στον εξηλεκτρισμό της ιταλικής κοινωνίας. Αντικαθιστώντας τη χρήση ορυκτών καυσίμων, η πρωτοβουλία αυτή θα εξοικονομήσει περίπου 165 000 tpy διοξειδίου του άνθρακα.

Διαβάστε επίσης:

Αυτό το σημαντικό επίτευγμα σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για την European Energy και ενισχύει τη δέσμευσή της για τη μετάβαση της Ιταλίας στην πράσινη ενέργεια.

«Η Ιταλία είναι μια βασική χώρα και αγορά για την ευρωπαϊκή ενέργεια και η έγκριση αυτού του έργου αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία μας. Έχουμε αποδείξει σε αρκετές περιπτώσεις ότι είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε μεγάλης κλίμακας έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ιταλία και ανυπομονούμε να παραδώσουμε ένα άλλο σημαντικό φωτοβολταϊκό πάρκο προς όφελος της ιταλικής κοινότητας», δήλωσε ο Knud Erik Andersen, Διευθύνων Σύμβουλος της European Energy.

Η European Energy έχει ήδη κατασκευάσει αρκετά φωτοβολταϊκά πάρκα στην Ιταλία, συμπεριλαμβανομένου του έργου 130 MW Troia στην περιοχή της Απουλίας της Ιταλίας – το οποίο ήταν το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ιταλία, όταν συνδέθηκε με το δίκτυο.

Διαβάστε επίσης:

Το έργο στη Σικελία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη βιωσιμότητα της γης που χρησιμοποιείται. Εκτός από την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας, το έργο περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναδάσωσης και βιοποικιλότητας που καλύπτει 200 εκτάρια γης. Η πρωτοβουλία αυτή θα ενισχύσει περαιτέρω τη φιλικότητα προς το περιβάλλον της περιοχής και θα συμβάλει στην υποστήριξη της τοπικής δράσης για τη βιοποικιλότητα.

Η στρατηγική επιλογή της Σικελίας ως τοποθεσίας του έργου έχει τις ρίζες της στην αυξανόμενη σημασία της για την παραγωγή, ανάπτυξη και διασύνδεση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η εξαιρετικά υψηλή ηλιακή ακτινοβολία της περιοχής σε συνδυασμό με την αξιοποίηση φωτοβολταϊκών τεχνολογιών αιχμής θα μεγιστοποιήσει την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας στη διαθέσιμη επιφάνεια.

Η European Energy παραμένει προσηλωμένη στη χρήση των πλέον καινοτόμων τεχνολογιών για τη βελτιστοποίηση της παραγωγής ενέργειας. Επί του παρόντος, το έργο αξιολογεί διάφορες λύσεις, συμπεριλαμβανομένων των παραδοσιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων, των πάνελ παρακολούθησης του ήλιου για την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και των αγροβολταικών συστημάτων που ενσωματώνουν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με πολύτιμες καλλιέργειες.

«Με αυτή την έγκριση, κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός στη στρατηγική μας πορεία στην Ιταλία, όπου θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, κυρίως αιολικής και ηλιακής, πάντα συνδεδεμένα με προγράμματα για την ανάκτηση του πολιτιστικού ιστού ή την ανάπτυξη της φυσικής κληρονομιάς της περιοχής όπου κατασκευάζουμε», πρόσθεσε ο Alessandro Migliorini, Country Manager της European Energy Italia.

Πηγή: energyglobal.com

ΔΚ

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *