LOADING

Type to search

Featured NEWS

Την MYTILINEOS ως νέο μέλος καλωσόρισε το Διεθνές Ινστιτούτο Αλουμινίου

Avatar
Share
mytilineos iai

Το Διεθνές Ινστιτούτο Αλουμινίου (IAI) ανακοίνωσε σήμερα ότι η MYTILINEOS έγινε ένα από τα μέλη του.

Η MYTILINEOS έχει καθιερωθεί ως ένας από τους ισχυρότερους διεθνείς παίκτες στον τομέα της Μεταλλουργίας και μια από τις πιο υγιείς, αναπτυσσόμενες βιομηχανικές εταιρείες στην Ελλάδα, έχοντας λειτουργήσει για σχεδόν 60 χρόνια. Είναι ο μεγαλύτερος κάθετα ολοκληρωμένος παραγωγός βωξίτη, αλουμίνας και αλουμινίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Με περισσότερο από μισό αιώνα λειτουργίας, είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε στον μοναδικό οργανισμό που εκπροσωπεί την παγκόσμια βιομηχανία πρωτογενούς αλουμινίου. Η Επιχειρησιακή μας Μονάδα Μεταλλουργίας απασχολεί άμεσα σχεδόν 1.200 άτομα και έχει ενοποιημένο κύκλο εργασιών εφαρμογών. €700 εκ. που αντιπροσωπεύει το 14,8% του συνολικού κύκλου εργασιών της Εταιρείας (Γ’ τρίμηνο 2022). Η MYTILINEOS διαθέτει επενδυτική ένεση 600 εκατ. ευρώ, μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις στη χώρα. Θα χρησιμοποιήσουμε την επένδυση για τη βιώσιμη ανάπτυξη των εργοστασίων μας», δήλωσε ο κ. Δημήτριος Στεφανίδης, Γενικός Διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας Μεταλλουργίας της MYTILINEOS.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τη MYTILINEOS ως μέλος του IAI», δήλωσε ο Miles Prosser, Γενικός Γραμματέας του IAI.

«Η MYTILINEOS επικεντρώνεται στην ευημερία των ανθρώπων της, το σεβασμό για το περιβάλλον και την υπεύθυνη παραγωγή βωξίτη, αλουμίνας και αλουμινίου ευθυγραμμίζεται με τις αξίες και τους στόχους του IAI για μια ασφαλή, δίκαιη και βιώσιμη παγκόσμια βιομηχανία αλουμινίου, και γι’ αυτό είμαστε στην ευχάριστη θέση να τους καλωσορίσουμε στην ιδιότητα μέλους. Η συμμετοχή της Μυτιληναίος ενισχύει την παγκόσμια φωνή του IAI και αυτή μιας βιώσιμης βιομηχανίας αλουμινίου», σημείωσε ο κ. Prosser.

Το IAI ιδρύθηκε το 1972. Τα τρέχοντα μέλη του IAI περιλαμβάνουν παγκόσμιες εταιρείες βωξίτη, αλουμίνας και αλουμινίου σε όλες τις μεγάλες περιοχές παραγωγής.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *