LOADING

Type to search

Ειδήσεις

WWF: Eat4Change – Δημιουργικός διαγωνισμός για τη βιώσιμη διατροφή

Share
Διαγωνισμός Eat4Change

Τo WWF Ελλάς διοργανώνει έναν διαγωνισμό για φοιτητές σχολών γραφιστικής και συναφών κλάδων, προσκαλώντας τους να σκεφτούν και να δημιουργήσουν πρωτότυπα εικαστικά που θα μεταδώσουν το μήνυμα για τον αντίκτυπο της διατροφής μας στο περιβάλλον και πώς με μικρές βελτιώσεις στις επιλογές του πιάτου μας, μπορούμε όλοι να συμβάλλουμε στην αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης.

O τρόπος που παράγουμε και καταναλώνουμε το φαγητό μας σήμερα έχει τεράστιο αντίκτυπο στον πλανήτη, αφού αποτελεί την πρωταρχική αιτία για την απώλεια βιοποικιλότητας και ευθύνεται περίπου για το 1/3 των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου παγκοσμίως. Στην Ελλάδα ακολουθούμε μια διατροφή με υψηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καταναλώνοντας για παράδειγμα 1 με 2 μερίδες κόκκινο κρέας την ημέρα, όταν δεν θα έπρεπε να ξεπερνάμε τις 1 – 2 την εβδομάδα, γεγονός που εκτοξεύει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Διαβάστε επίσης:

Πολυάριθμες πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η μετάβαση σε ένα πιο υγιεινό και βιώσιμο μοντέλο διατροφής μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης, να βελτιώσει την ανθρώπινη υγεία και τη διατροφική ασφάλεια, να μειώσει την απώλεια βιοποικιλότητας και να σώσει ζωές. Μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Eat4Change στοχεύουμε στην κινητοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών προς μια βιώσιμη διατροφή που θα ωφελήσει εξίσου την ανθρώπινη υγεία και τον πλανήτη. Μια διατροφή «φιλική για τον πλανήτη» σημαίνει:

 • Υγιεινές τροφές που παράγονται με σεβασμό στο περιβάλλον
 • Περισσότερες φυτικές πρωτεΐνες αντί για ζωικές
 • Ποικιλία στις γεύσεις – όχι στην υπερκατανάλωση οποιουδήποτε φαγητού

Για εμάς εδώ στην Ελλάδα η λύση βρίσκεται σε κάτι πολύ γνώριμο: τη μεσογειακή διατροφή!  Τοπικά και εποχικά είδη, περισσότερα φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης, λιγότερο κρέας, ζάχαρη, έλαια και λίπη είναι μόνο μερικά από τα μυστικά της μεσογειακής διατροφής που θα μας βοηθήσουν να θυμηθούμε να τρεφόμαστε σωστά. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείς να βρεις εδώ.

Έτοιμος/η για τον διαγωνισμό; Μπορείς να υποβάλεις συμμετοχή στις παρακάτω κατηγορίες εικαστικών για digital χρήση :

 • Κατηγορία 1η: Στατικό εικαστικό σε μορφή .jpg
 • Κατηγορία 2η: Animated εικαστικό σε μορφή .mp4 ή .gif, μέγιστης διάρκειας 30 δευτερολέπτων. 

Οι συμμετοχές πρέπει να έχουν φορμάτ 1:1 και ελάχιστη ανάλυση 2.000 pixels.

Στα εικαστικά πρέπει να ενσωματωθεί σε κάποιο σημείο το hashtag → #Eat4Change

Σε κάθε μία από τις δύο κατηγορίες θα ανακηρυχθούν 3 νικητές (σύνολο 6). Μπορείς να λάβεις μέρος στον διαγωνισμό, συμμετέχοντας είτε σε μία, είτε και στις δύο κατηγορίες. 

Διαβάστε επίσης:

Δήλωσε συμμετοχή στον διαγωνισμό ΕΔΩ έως 31 Μαΐου 2023!
Οι 3 νικητές ανά κατηγορία θα κερδίσουν δώρα. 

Για περισσότερες πληροφορίες ή σε περίπτωση που αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα, επικοινώνησε μαζί μας στο design4change@wwf.gr

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  

 • Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε φοιτητές σχολών γραφιστικής, οπτικής επικοινωνίας, καλών τεχνών και άλλων συναφών κλάδων, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.  
 • Οι συμμετέχοντες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή είτε ατομικά, είτε ως μέλη μιας ομάδας εργασίας.
 • Η διάρκεια του διαγωνισμού ορίζεται ως εξής: έναρξη 21 Μαρτίου 2023 και ολοκλήρωση  31 Μαΐου 2023 στις 23:00. Στη συνέχεια, ειδική επιτροπή θα αναδείξει τους νικητές, αξιολογώντας τις συμμετοχές με βάση τα ακόλουθα κριτήρια: Δημιουργική προσέγγιση, πρωτοτυπία και προώθηση μηνυμάτων για τη σημασία των διατροφικών επιλογών και την ανάγκη βιώσιμης διατροφής σε νέους 15-35 ετών. .  
 • Οι συμμετοχές πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προδιαγραφές:
  • Αν η συμμετοχή αφορά στατικό εικαστικό, αυτό να είναι σε μορφή .jpg.
  • Αν η συμμετοχή αφορά animated εικαστικό, αυτό να είναι σε μορφή .mp4 ή .gif, μέγιστης διάρκειας 30 δευτερολέπτων. 

Σε κάθε περίπτωση,  τα παραδοτέα πρέπει να έχουν φορμάτ 1:1 και ελάχιστη ανάλυση 2.000 pixels. Και επίσης στα εικαστικά πρέπει να ενσωματωθεί σε κάποιο σημείο το hashtag → #Eat4Change

 • Τα δώρα του διαγωνισμού θα είναι συνολικά έξι (6). Τρία στην κατηγορία στατικό εικαστικό και τρία στην κατηγορία animated εικαστικό. 

Οι πρώτοι νικητές και των δύο κατηγοριών θα κερδίσουν από μία ψηφιακή γραφίδα σχεδίασης.
Οι δεύτεροι νικητές και των δύο κατηγοριών θα κερδίσουν από ένα smart watch.
Οι τρίτοι νικητές και των δύο κατηγοριών θα κερδίσουν από ένα φορητό ηχείο

 • Ο τρόπος υποβολής των προτάσεων είναι ηλεκτρονικός, σε αυτή φόρμα. Σε περίπτωση μεγάλου όγκου τα αρχεία θα πρέπει να αναρτηθούν σε μια πλατφόρμα τύπου dropbox/ google drive με ανοιχτή πρόσβαση και να συμπληρωθεί ο σύνδεσμος (link) στη φόρμα υποβολής.
 • Τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας των εικαστικών παραμένουν στους δημιουργούς. Οι δημιουργοί παραχωρούν τα δικαιώματα χρήσης στο WWF Ελλάς και στους υπόλοιπους εταίρους του προγράμματος Eat4Change, προκειμένου να χρησιμοποιούν τα εικαστικά για τις επικοινωνιακές τους ανάγκες, χωρίς χρονικό περιορισμό. 
 • Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό δηλώνουν υπεύθυνα πως το περιεχόμενο που υποβάλουν είναι πρωτότυπο και αποτελεί δική τους δημιουργία και πνευματική ιδιοκτησία. 
 • Εάν διαπιστωθεί ότι ένα εικαστικό ανήκει σε άλλον δημιουργό και όχι στον συμμετέχοντα, οι διοργανωτές του διαγωνισμού δεν φέρουν καμία νομική ευθύνη.
 • Οι συμμετοχές που περιλαμβάνουν επιβλαβές, απειλητικό, συκοφαντικό, χυδαίο, ρατσιστικό, αντιδεοντολογικό, παράνομο ή και απαράδεκτο με οποιονδήποτε τρόπο περιεχόμενο, θα αποκλείονται αυτομάτως. 
 • Δεν έχουν δικαίωμα στη διεκδίκηση των δώρων του Διαγωνισμού οι εργαζόμενοι του WWF Ελλάς, καθώς και όσοι συνδέονται με αυτούς με συγγένεια έως και β΄ βαθμού (και εξ αγχιστείας). Οι προαναφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην όλη διαδικασία, χωρίς όμως να έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν τα δώρα για τους νικητές.
 • Αποκλεισμός νικητή: Ο κάθε νικητής σε οποιοδήποτε στάδιο ακόμα και αυτό της αξιοποίησης του δώρου, μπορεί να αποκλειστεί για τους εξής λόγους: (α) Σε περίπτωση που, για οποιονδήποτε λόγο, δεν αποδεχθεί πλήρως τους παρόντες όρους στο σύνολό τους, οι οποίοι θεωρούνται όλοι ουσιώδεις και δεν υπογράψει σχετική δήλωση. (β) Σε περίπτωση που η συμμετοχή του δεν πληροί κάποιον από τους όρους του παρόντος. (γ) Σε περίπτωση που κάποιο από τα στοιχεία που δήλωσε είναι ψευδές. (δ) Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο, η προσπάθεια επικοινωνίας με τον νικητή μέχρι πέντε (5) εργάσιμες ημέρες μετά την ανακοίνωση των νικητών αποβεί άκαρπη. (ε) Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο ο νικητής δεν παρουσιαστεί ή παρουσιαστεί καθυστερημένα στην αξιοποίηση του δώρου. Σε κάθε περίπτωση αποκλεισμού της συμμετοχής του νικητή, το δικαίωμά του στο δώρο το αποκτά ο πρώτος κατά σειρά επιλαχών, σε περίπτωση αποκλεισμού της συμμετοχής και αυτού, το δικαίωμά του στο δώρο το αποκτά ο δεύτερος κατά σειρά επιλαχών, κ.ο.κ.
Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *