Το φθινόπωρο, εξελίξεις για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ

Σύμφωνα με ανώτατες πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, από τον Σεπτέμβριο αναμένεται να κλειδώσουν οι λεπτομέρειες για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ.

Η συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση προϋποθέτει σημαντική γραφειοκρατική προετοιμασία, η οποία περιλαμβάνει την έγκριση του νέου ρυθμιστικού πλαισίου για τον ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και την εξειδίκευση από πλευράς κυβέρνησης των λεπτομερειών της ιδιωτικοποίησης. Συγκεκριμένα από πλευράς ΡΑΕ αναμένεται να προχωρήσουν μια σειρά από αλλαγές σχετικά με τα ρυθμιζόμενα έσοδα του ΔΕΔΔΗΕ αλλά και την αύξηση της διάρκειας ισχύος τους στα τέσσερα έτη με δυνατότητα επέκτασης για ακόμη τέσσερα. Στόχος είναι να υπάρχει ορατότητα για τα έσοδα του ΔΕΔΔΗΕ στους δυνητικούς επενδυτές, ενόψει της αποκρατικοποίησης, προκειμένου να διαμορφώσουν τις οικονομικές προσφορές τους αλλά και τα επενδυτικά τους πλάνα για την εταιρεία. Επίσης το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο θα περιλαμβάνει κίνητρα για αύξηση των επενδύσεων του διαχειριστή αλλά και αντικίνητρα σε περίπτωση που οι επενδύσεις καθυστερούν. 

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές του ΥΠΕΝ, η αποκρατικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, παρότι εμφανίζει σημαντικό όγκο ως προς τη νομική και οικονομική προετοιμασία, θα τρέξει γρήγορα, με στόχο το φθινόπωρο να ολοκληρωθούν οι προκαταρκτικές διεργασίες και να πάρει σειρά η προκήρυξη του διαγωνισμού.

Με πληροφορίες από capital.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More