Συνεργασία ΔΕΗ Ανανεώσιμες-Ηλέκτωρ για τη γεωθερμία

Με στρατηγικό εταίρο την εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα προχωρήσει η ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην έρευνα και εκμετάλλευση στον τομέα της γεωθερμίας.

Η συνεργασία αφορά στις περιοχές που έχει μισθώσει η ΔΕΗ Ανανεώσιμες από το ελληνικό δημόσιο το δικαίωμα το δικαίωμα αναζήτησης, έρευνας και εκμετάλλευσης του γεωθερμικού δυναμικού εθνικού ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις ακόλουθες 4 περιοχές υψηλής ενθαλπίας: νησιωτικό σύμπλεγμα Μήλου-Κιμώλου-Πολυαίγου, νήσου Νισύρου, νήσου Λέσβου και χερσονήσου Μεθάνων.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ Ανανεώσιμες αναζήτησε στρατηγικό εταίρο για την από κοινού εκμετάλλευση του γεωθερμικού δυναμικού των συγκεκριμένων περιοχών μέσω διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού.

Μετά την αξιολόγηση των προσφορών που κατατέθηκαν και την έκδοση των απαιτούμενων διοικητικών αποφάσεων, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες κατακύρωσε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού στον “υψηλότερο προσφέροντα” και ανακήρυξε ως προτιμώμενο εταίρο την εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.

Σημειώνεται ότι η Στρατηγική Συνεργασία θα υλοποιηθεί μέσω της θυγατρικής εταιρείας ειδικού σκοπού, που ίδρυσε η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, “Γεωθερμικός Στόχος Δύο ΙΙ”, της οποίας ποσοστό 51% θα αποκτήσει η ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More