Ομολογιακό δάνειο 30 εκατ. ευρώ από την Αlpha Bank παίρνει η ΔΕΗ

Τη σύναψη νέου ομολογιακού δανείου ύψους 30 εκατ. ευρώ με την Alpha Bank, με σκοπό την ταμειακή ενίσχυση της ΔΕΗ με κεφάλαιο κίνησης, το οποίο έρχεται να προστεθεί στο αντίστοιχο ομολογιακό δάνειο που σύναψε πρόσφατα η Επιχείρηση με την Οptima Bank του ομίλου Motor Oil συνολικού ύψους 15 εκατ. ευρώ, ενέκρινε το ΔΣ της επιχείρησης. Το νέο δάνειο συνάπτεται στο πλαίσιο του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας και έχει την εγγύηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Σχετικά με τους όρους του ομολογιακού δανείου, όπως αναφέρθηκε στο ΔΣ θα είναι πενταετούς διάρκειας και η ΔΕΗ έχει δικαίωμα ενεργοποίησης της πιστωτικής γραμμής έως 31 Δεκεμβρίου του 2020.

Το επιτόκιο ορίστηκε στο Euribor με περιθώριο 3% ετησίως, ενώ για την αποπληρωμή προβλέπονται 8 ισόποσες χρεολυτικές δόσεις κεφαλαίου, από 3,75 εκατ. ευρώ η κάθε μία και καταβολή ανά εξάμηνο με την πρώτη να καταβάλλεται στις 31 Μαρτίου του 2022 και την τελευταία στις 15 Σεπτεμβρίου του 2025.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More