HAEE: Νέος πρόεδρος ο Δρ. Σπύρος Παπαευθυμίου – το νέο ΔΣ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. της Ελληνικής Δεξαμενής Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (ΗΑΕΕ) μετά τις αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα στις 7.10.2019.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, καθήκοντα νέου προέδρου αναλαμβάνει ο Δρ. Σπύρος Παπαευθυμίου, ο οποίος και διαδέχεται τον Δρ. Κώστα Ανδριοσόπουλο ενώ αντιπρόεδρος αναλαμβάνει η Δρ. Κυριακή Κοσμίδου.

Πιο αναλυτικά, το νέο Δ.Σ. αποτελείται από επτά άτομα και συγκροτείται από τους εξής:

Πρόεδρος: Δρ. Σπύρος Παπαευθυμίου

Αντιπρόεδρος: Δρ. Κυριακή Κοσμίδου

Ταμίας: Δρ. Γεωργία Μακρίδου

Γραμματέας: Φίλιππος Ιωαννίδης (υποψήφιος διδάκτωρ)

Μέλος: Δρ. Αιμίλιος Γαλαριώτης

Μέλος: Δρ. Μανώλης Σουλιώτης

Μέλος: Δρ. Ευάγγελος Κυρίτσης

Τα βιογραφικά σημείωμα των μελών του νέου Δ.Σ. μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Με αφορμή την εκλογή της νέας εκτελεστικής επιτροπής ο νέος πρόεδρος, Δρ. Σπύρος Παπαευθυμίου σημείωσε τα εξής:

«Αποτελεί για εμένα μεγάλη τιμή η εκλογή στη θέση του Προέδρου της ΗΑΕΕ και συνάμα μεγάλη πρόκληση. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η ΗΑΕΕ κατάφερε να αναδειχθεί σε έναν ιδιαίτερα σημαντικό φορέα στον ελληνικό τομέα ενέργειας, χάρη στην αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά του Δρ. Ανδριοσόπουλου και όλων των μελών της ομάδας. Τα θέματα που αφορούν στην ενέργεια, την οικονομία και το περιβάλλον αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία και για το λόγο αυτό η ΗΑΕΕ οφείλει να εντείνει ακόμη περισσότερο την παρουσία της με την παραγωγή νέας γνώσης, με στοχευμένες προτάσεις πολιτικής δράσης αλλά και συμβουλευτικού περιεχομένου υποδείξεις προς τους φορείς της αγοράς ενέργειας. Από την πλευρά μου, θέλω να διαβεβαιώσω τα μέλη μας καθώς και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, ότι θα φροντίσω με όλες μου τις δυνάμεις η ΗΑΕΕ να συνεχίσει ακόμη πιο δυναμικά να υλοποιεί την αποστολή της που είναι η ανάδειξη των κρίσιμων ζητημάτων του κλάδου της ενέργειας στη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή και η ενίσχυση του παραγωγικού διαλόγου γύρω από αυτά τα ζητήματα. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την προηγούμενη διοίκηση και τον Κώστα για το έργο τους και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.»

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος πρόεδρος, Δρ. Κώστας Ανδριοσόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Πρωτίστως θα ήθελα να συγχαρώ τον Δρ. Σπύρο Παπαευθυμίου και όλα τα μέλη του νέου Δ.Σ. για την εκλογή τους. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος να παραδίδω το τιμόνι της ΗΑΕΕ σε ανθρώπους με τους οποίους έχω συνεργαστεί στενά και ταυτόχρονα εκτιμώ πολύ. Γνωρίζω την αγάπη τους και την αφοσίωσή τους και είμαι βέβαιος ότι θα πράξουν τα δέοντα ώστε η ΗΑΕΕ να παραμείνει ένα αξιόπιστο και ανεξάρτητο think tank, να παράγει πρωτοποριακή σκέψη και να προσδίδει προστιθέμενη αξία στα μέλη της. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα που εργάζεται καθημερινά για τη ΗΑΕΕ, καθώς μαζί καταφέραμε να δημιουργήσουμε έναν οργανισμό – πρότυπο για τα ελληνικά ενεργειακά δεδομένα με δράση αντάξια ενός think tank διεθνούς εμβέλειας και αναγνώρισης. Είμαι βέβαιος ότι το μέλλον της Ελληνικής Δεξαμενής Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία θα είναι λαμπρό».

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More