Ένα εργοστάσιο αφιερωμένο στην πράσινη ανάπτυξη

Το “The Plus” είναι το σχέδιο ενός εργοστασίου που είναι προγραμματισμένο να κατασκευαστεί στην περιοχή Magnor της Νορβηγίας.

Το ότι πρόκειται για ένα ακόμη εργοστάσιο δεν έχει τόση σημασία. Αυτό όμως που έχει ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το κτίριο θα ακολουθεί τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, το οικοδόμημα θα έχει 1.200 ηλιακούς συλλέκτες, οι οποίοι θα δεσμεύουν ηλιακή ενέργεια, για να καλύπτονται οι ηλεκτρικές ανάγκες του εργοστασίου. Επίσης, η πρόσοψη του κτιρίου θα αποτελείται από τοπική ξυλεία, ανακυκλωμένο χάλυβα οπλισμού και σκυρόδεμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα παράγει έπιπλα και οι εταιρείες που εμπλέκονται στην ανάπτυξή του ελπίζουν ότι αυτή θα είναι βιώσιμη, αισθητικά ευχάριστη και τεχνολογικά προηγμένη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More