LOADING

Type to search

NEWS ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Φυσικό Αέριο

Τζαννετάκης: Τέλος του 2022 η επενδυτική απόφαση για το FSRU της Κορίνθου

Energy World
Share

Στο τέταρτο τρίμηνο του έτους η Motor Oil αναμένεται να λάβει την επενδυτική απόφαση για το FSRU στους Αγ. Θεοδώρους που πρόκειται να εγκαταστήσει η «Διώρυγα Gas».

Αυτό έκανε γνωστό χθες ο αναπληρωτής CEO του ομίλου ενέργειας κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές που έγινε με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2021. Όπως είπε ο Πέτρος Τζαννετάκης στην παρούσα φάση το έργο του FSRU βρίσκεται σε τεχνική ανάπτυξη και για το λόγο αυτό συνεργάζεται με την ιαπωνική Mitsui. Το market test προγραμματίζεται για τον Ιούνιο και με βάση τα αποτελέσματα του θα ληφθεί η επενδυτική απόφαση προς το τέταρτο τρίμηνο της χρονιάς.

Οι ΑΠΕ
Η Motor Oil συνεχίζει, όμως και τα πλάνα ανάπτυξης των ΑΠΕ, στο πλαίσιο του περιορισμού του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

Όπως σημείωσε ο κ. Τζαννετάκης θυγατρική MORE, μέσω της TEFORTO Holdings Ltd, διαθέτει αυτή τη στιγμή 280 MW σε λειτουργία, και κατασκευάζονται έργα ΑΠΕ 84 MW. Η εταιρία συζητά με ελληνικές τράπεζες για το σχήμα χρηματοδότησης αυτών των έργων τα οποία θα ολοκληρωθούν το 2023. Από μικροσκόπιο περνάνε αυτήν την περίοδο και έργα του χαρτοφυλακίου των 650 MW.

Θετική εικόνα
Ο ίδιος μιλώντας συνολικά για τον όμιλο επισήμανε πως για το πρώτο τρίμηνο του έτους η εικόνα είναι θετική. Πρόσθεσε μάλιστα πως επιστρέφουμε στην εποχή των μερισμάτων.

Σε σχέση με τις εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο της Ουκρανίας ο κ. Τζαννετάκης έκανε γνωστό ότι η Motor Oil σταμάτησε να προμηθεύεται αργό πετρέλαιο από τη Ρωσία πριν την εισβολή της. Αντικατέστησε τις ποσότητες από άλλες αγορές.

Παράλληλα, στην προσπάθεια περιορισμού του κόστους λειτουργίας των διυλιστηρίων η Motor Oil έχει προχωρήσει σε αντικατάσταση του φυσικού αερίου με καύσιμα όπως το υγραέριο, τη νάφθα και το μαζούτ.

Ηλεκτρική ενέργεια
Τέλος ο αναπληρωτής CEO μιλώντας για τον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας βλέπει συνέχεια της ανοδικής πορείας των τιμών με την Korinthos Power να είναι κερδοφόρα.

Αναφορά έκανε και στην NRG για τη συνεργασία της με την αλυσίδα ΜΕΤΡΟ στην ηλεκτροκίνηση αναγγέλλοντας και νέες αντίστοιχες συνεργασίες.

πηγή: ot.gr

EG

Tags:

You Might also Like