LOADING

Type to search

NEWS ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ

«Πονοκέφαλος» η αντικατάσταση μπαταριών στα αυτοκίνητα

Avatar
Share
ηλεκτροκίνηση

Γιατί οι μπαταρίες πρώτης τοποθέτησης δίνουν μεγαλύτερη αυτονομία από τις after market

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στην επιλογή αντικατάστασης των μπαταριών στα εξηλεκτρισμένα οχήματα, αφού οι προδιαγραφές που ισχύουν στην ελεύθερη αγορά δεν είναι όσο αυστηρές είναι αυτές που εφαρμόζονται στα εργοστάσια. Πολλοί οδηγοί που επιλέγουν την αντικατάσταση εκτός της αντιπροσωπείας διαπιστώνουν ότι οι καινούριες μπαταρίες του εμπορίου δεν προσφέρουν την ίδια αυτονομία με αυτές που είχε το όχημα όταν το αγόρασαν.

Η διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας από το εργοστάσιο κατασκευής τις περισσότερες φορές ξεπερνά τα πέντε χρόνια. Αντίθετα, αυτές του εμπορίου έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής. Αυτό συμβαίνει γιατί οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεσμεύονται από αυστηρές προδιαγραφές ενώ εγγυόνται για την ποιότητα και την καλή λειτουργία τους.

Στην ελεύθερη αγορά οι προδιαγραφές δεν είναι τόσο αυστηρές όσο αυτές που εφαρμόζονται στα εργοστάσια με αποτέλεσμα, για λόγους κόστους, να χρησιμοποιούνται διαφορετικά υλικά, τα οποία μπορεί να μην έχουν την ίδια ποιότητα και απόδοση.

Ασφαλώς με μια έρευνα θα διαπιστώσουμε διαφορετικές ποιότητες και τιμές. Οι περισσότεροι κατασκευαστές μπαταριών έχουν τρεις ποιότητες, δίνοντας την ευκαιρία σε όποιον θέλει να αγοράσει την καλύτερη να το κάνει, ενώ ταυτόχρονα δίνεται η επιλογή μιας πολύ ανταγωνιστικής τιμής που θα προσελκύσει άλλο αγοραστικό κοινό.

Ένας επιπλέον παράγοντας είναι η αποθήκευση των μπαταριών μετά την παραγωγή τους, που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη διάρκεια ζωής και την πραγματική χωρητικότητα τους. Και σε αντίθεση με τις προηγούμενες δεκαετίες, πλέον η τακτική των εταιρειών είναι να παράγουν προϊόντα τα οποία θα αντέχουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ώστε να επανέλθει ο πελάτης στην αγορά. Μία μπαταρία με ζωή 10 ετών θα ήταν για τις εταιρείες παραγωγής οικονομικά ασύμφορη.

Tags:

You Might also Like