LOADING

Type to search

NEWS Φυσικό Αέριο

Ξαφνική «βουτιά» για το πετρέλαιο: Έπεσε 12%

Energy World
Share

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν ξαφνικά, εν μέσω των αναταραχών που έχει προκαλέσει στην αγορά η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Το αργό πετρέλαιο WTI υποχώρησε περισσότερο από 12% ή 15 δολάρια, στα 108, 7 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας τη χειρότερη ημέρα από τις 26 Νοεμβρίου, όπως μετέδωσε το βράδυ της Τετάρτης το CNBC. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το πετρέλαιο ξεπέρασε τα 130 δολάρια το βαρέλι –υψηλό 13 ετών- κατά τη διάρκεια κλιμακούμενων γεωπολιτικών εντάσεων.

Το αργό πετρέλαιο Brent, το διεθνές σημείο αναφοράς, υποχώρησε παρόμοιο 13%, ή 16,8 δολάρια στα 111,1 δολάρια, για τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του από τον Απρίλιο του 2020. Το Brent έφτασε τα 139 δολάρια τη Δευτέρα, το υψηλότερο επίπεδο από το 2008.

Η μείωση του πετρελαίου ήρθε εν μέσω ενδείξεων για πιθανή πρόοδο από τις ΗΠΑ στην ενθάρρυνση περισσότερης παραγωγής πετρελαίου από άλλες πηγές. Το Reuters ανέφερε ότι το Ιράκ είπε ότι θα μπορούσε να αυξήσει την παραγωγή εάν το ζητήσει ο ΟΠΕΚ+. Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν έδωσε σήμα ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα υποστήριζαν την αύξηση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+.

πηγή: lifo.gr

EG

Tags:

You Might also Like