LOADING

Type to search

Featured NEWS ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ

Η National Energy στοχεύει στην ανάπτυξη 400MW έργων ΑΠΕ στην Ελλάδα και 2GW παγκοσμίως

Energy World
Share

Η επιτυχία της πιλοτικής εφαρμογής του λογισμικού Greenbyte της Power Factors για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης έργων ΑΠΕ σε τρία αιολικά πάρκα και ένα φωτοβολταϊκό σταθμό στην Ελλάδα αποτέλεσε το έναυσμα για τη National Energy να επεκτείνει τη χρήση του σε όλο το αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο έργων της, προχωρώντας σε σχετική συμφωνία με την Power Factors.

Ζητούμενο για τη National Energy είναι η μεγιστοποίηση της απόδοσης των αιολικών και φωτοβολταϊκών έργων που διατηρεί στο χαρτοφυλάκιό της, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς των οποίων σήμερα φτάνει τα 91MW σε λειτουργία, με τα σχέδιά της να προβλέπουν τουλάχιστον 2GW σε Ευρώπη και Β. Αμερική την επόμενη πενταετία.

Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, τα σχέδια της National Energy περιλαμβάνουν την ολοκλήρωση της ανάπτυξης έργων ΑΠΕ συνολικής ισχύος 400MW. 

Με τη χρήση του λογισμικού Wind Production Forecast της Greenbyte, η National Energy επιδιώκει να αναλύει πώς η απόδοση των έργων που διατηρεί και διαχειρίζεται συσχετίζεται με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν κατά τόπους, ώστε να βελτιστοποιήσει τη συνολική απόδοση του χαρτοφυλακίου της.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η National Energy ανακοίνωσε τη σύναψη Κοινού Ομολογιακού Δανείου ύψους 60 εκατ. ευρώ με την Τράπεζα Πειραιώς, αναφορικά με τη χρηματοδότηση του σχεδιασμού, προμήθειας και εγκατάστασης ομάδας 7 φωτοβολταϊκών σταθμών, συνολικής ισχύος 60.30 MWp.

Η χρηματοδότηση περιλαμβάνει τα έργα δικτύου διασύνδεσης αυτών καθώς και την επέκταση υφιστάμενου Υποσταθμού ανύψωσης τάσης 33/150 kV με την προσθήκη νέου μετασχηματιστή ισχύος 90/110 MVA.

Όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση, η National Energy, ακολουθώντας τη σταδιακή εξαγορά ενός χαρτοφυλακίου ΦΣ 275 MWp, ολοκλήρωσε επιτυχώς την κατασκευή και σύνδεση 24 MWp, όπως ανακοίνωσε στις 29 Ιουλίου 2021. Με τη σύνδεση των επιπλέον 60 MWp, το μεικτό χαρτοφυλάκιο λειτουργούντων φωτοβολταϊκών και αιολικών έργων της εταιρείας θα φτάσει τα 151 MW στην Ελλάδα.

πηγή: energypress.gr

Tags: