LOADING

Type to search

NEWS ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΥΔΡΟΓΟΝΟ

Η ιταλική Eni εξαγοράζει την SKGR για να εισέλθει στην ελληνική αγορά

Energy World
Share

Η ιταλική ενεργειακή εταιρεία Eni εξαγόρασε τη Solar Konzept Greece (SKGR) από τη Solar Konzept International για να διεισδύσει στην ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών. Η εξαγορά έχει γίνει από την εταιρεία μέσω της Eni gas e luce, η οποία φέτος θα μετονομαστεί σε Plenitude.

Η SKGR διαθέτει μια πλατφόρμα ανάπτυξης φωτοβολταϊκών σταθμών στην Ελλάδα. Το χαρτοφυλάκιό της αποτελείται από μια σειρά έργων σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης.

Ο αγωγός του έργου, ο οποίος φέρεται να έχει ισχύ περίπου 800 MW, αναμένεται να χρησιμεύσει ως βάση για περαιτέρω ανάπτυξη στη χώρα.

Σε ανακοίνωσή της, η Eni ανέφερε: «Η συμφωνία σηματοδοτεί την είσοδο της Eni στην ελληνική αγορά παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και αποτελεί μέρος του σχεδίου της να αυξήσει τη δυναμικότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μαζί με κάθετα ολοκληρωμένες δραστηριότητες στον κλάδο λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτή η συναλλαγή ευθυγραμμίζεται με την ευρύτερη αποστολή της εταιρείας να γίνει ηγέτης στην παραγωγή και την πώληση προϊόντων χωρίς άνθρακα».

Από το 2000, η ​​Eni gas e luce δραστηριοποιείται στην ελληνική λιανική αγορά ενέργειας. Αυτή τη στιγμή έχει περίπου 500.000 πελάτες στη χώρα. Η Eni gas e luce κατείχε ένα λειτουργικό χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ισχύος 1,2 GW στα τέλη του περασμένου έτους. Η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει τη χωρητικότητά της σε περισσότερα από 6 GW έως το 2025 και πάνω από 15 GW έως το 2030.

πηγή: nsenergybusiness.com

Tags: