LOADING

Type to search

Featured NEWS Φυσικό Αέριο

Επιδότηση καυσίμων: Θέμα ημερών η ενεργοποίηση της πλατφόρμας στο gov.gr

Energy World
Share

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για να ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα καυσίμων μέσω της ηλεκτρονικής κάρτας. Η πρόσβαση στη σχετική πλατφόρμα θα γίνεται από τους δικαιούχους κάνοντας χρήση των κωδικών TaxisNet.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν δύο τρόπους προκειμένου να λάβουν την επιδότηση:

Μέσω της έκδοσης ηλεκτρονικής κάρτας καυσίμων ώστε να μπορούν να εξαργυρώσουν το ποσό που έχει πιστωθεί στα πρατήρια καυσίμων.
Μέσω κατάθεσης του ποσού που δικαιούνται στον τραπεζικό τους λογαριασμό.
Υπενθυμίζεται ότι τα ποσά τα οποία θα πιστωθούν στους δικαιούχους ανέρχονται σε:

30-35 ευρώ για τις μοτοσικλέτες στην ηπειρωτική χώρα και
35-40 ευρώ για τους κατόχους μοτοσυκλετών στα νησιά
40-45 ευρώ για τα αυτοκίνητα στην ηπειρωτική Ελλάδα και
50-55 ευρώ για τα αυτοκίνητα στα νησιά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι από τους δικαιούχους επιλέξουν smartphone για την έκδοση της ψηφιακής κάρτας, θα έχουν επιπλέον επιδότηση ύψους 5 ευρώ.

Το επίδομα καυσίμων το δικαιούται κάθε φυσικό πρόσωπο και ελεύθερος επαγγελματίας που είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας με οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ. Η επιδότηση αφορά την κάλυψη του κόστους για κατανάλωση καυσίμων για το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου. Το επίδομα πρέπει να αξιοποιηθεί μέχρι 31 Ιουλίου 2022. Αλλιώς το δικαίωμα ή τυχόν υπόλοιπο στην κάρτα, χάνεται. Η συγκεκριμένη «ενίσχυση» είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων.

Ωστόσο, μετά από σχετική απόφαση, έχει ήδη ξεκινήσει η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης, καθώς γίνεται απευθείας στα πρατήρια. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε, από τις αρχές Απριλίου έχει ήδη ξεκινήσει από τα πρατήρια να διατίθεται το ντίζελ σε τιμή χαμηλότερη κατά 14-15 λεπτά το λίτρο. Πιο συγκεκριμένα, το ύψος της επιδότησης ανέρχεται σε 0,12 ευρώ χωρίς ΦΠΑ το λίτρο. Η επιδότηση μετακυλίεται πλήρως στους τελικούς καταναλωτές της εσωτερικής αγοράς σε συμμόρφωση και με τους κανόνες των κρατικών ενισχύσεων. Η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης θα ισχύσει έως 30 Απριλίου, χωρίς να προβλέπονται όρια κατανάλωσης ή εισοδήματος για τους ωφελούμενους.

Μάλιστα, στη σχετική διάταξη που κατατέθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών προβλέπεται η δυνατότητα παράτασης (και επαύξησης) της έκπτωσης στην τιμή αντλίας και των επιδοτήσεων καυσίμων, για τους επόμενους μήνες.

πηγή: naftemporiki.gr

EG

Tags: