LOADING

Type to search

Featured HYDROGEN NEWS

Ανακύκλωση: Αντιδράσεις για τα νέα, μη αποσπώμενα καπάκια των πλαστικών μπουκαλιών

Avatar
Share

Εκνευρισμό προκαλούν σε πολλούς Βρετανούς καταναλωτές τα νέα καπάκια στις πλαστικές συσκευασίες, τα οποία δεν αποσπώνται από τα μπουκάλια προκειμένου να ανακυκλώνονται μαζί τους.

Βεβαίως τα ίδια καπάκια εφαρμόζονται στις πλαστικές συσκευασίες όλων των εταιρειών, και στην Ελλάδα, σε υλοποίηση της οδηγίας 2019/904 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε επίσης:

Διαμαρτυρίες

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της βρετανικής Daily Record, πολλοί δυσαρεστημένοι οπαδοί των ανθρακούχων ποτών εκφράζουν τον εκνευρισμό τους στο twitter.

«Τι συμβαίνει με αυτά τα νέα καπάκια; Ποτέ δεν ανοίγουν σωστά και όταν τελικά το ανοίγεις, κόβει τα χέρια σου κάθε φορά που ανοίγεις ή κλείνεις ξανά το μπουκάλι, καθώς ο κρίκος γίνεται πραγματικά αιχμηρός», έγραψε ένας καταναλωτής.

Ένας άλλος ανέφερε: «Σταματήστε με τα καπάκια που είναι ενωμένα μεταξύ τους βαρέθηκα να κόβω το χέρι μου κάθε φορά που ανοίγω το μπουκάλι μου. Απλά φέρτε πίσω το παλιό καπάκι επιτέλους».

Διαβάστε επίσης:

«Πίνω μαζί σας όλη μου τη ζωή, ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Ποτέ!!! Αλλά αυτά τα νέα καπάκια συνεχίζουν να με κόβουν. Το καπάκι πάντα ξεκολλάει, οπότε πρέπει να το ξεσκίσεις για να το ξαναπουλήσεις σωστά», έγραψε ένας τρίτος

Ενώ άλλος σημείωσε: «Ευχαριστώ για αυτά τα ηλίθια προσαρτημένα καπάκια μπουκαλιών που δεν κάνουν σωστά και προκαλούν διαρροή του αναψυκτικού μου σε όλα τα πράγματά μου – μπορώ να εγγυηθώ ότι στο μέλλον θα σκίζω σκόπιμα κάθε καπάκι μπουκαλιού και δεν θα το ανακυκλώνω, τι ηλίθια ιδέα!».

«Υπάρχει περίπτωση να τακτοποιήσετε τα καπάκια των μπουκαλιών σας; Είναι έτσι εδώ και μήνες και δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι θα βελτιωθεί», έγραψε ένας τέταρτος.

Στόχος, η ανακύκλωση

Από την πλευρά των εταιρειών πάντως τονίζεται ότι τα καπάκια έχουν σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να αποτρέπεται η δημιουργία απορριμμάτων και να διευκολύνεται η συλλογή και ανακύκλωσή τους.

Πηγή: ot.gr

Tags:

You Might also Like