LOADING

Type to search

NEWS Φυσικό Αέριο

Αλεξάνδρα Σδούκου: Εως το τέλος του 2023 θα ξέρουμε εάν η Ελλάδα διαθέτει φυσικό αέριο

Energy World
Share

Μία ημέρα μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την έναρξη των ερευνών σε Ιόνιο και Κρήτη, η γενική γραμματέας Ενέργειας κ. Αλεξάνδρα Σδούκου μιλά στο «MR», σημειώνοντας πως βασική προτεραιότητα για την Ελλάδα μέσα από αυτό το ζοφερό σκηνικό της κρίσης είναι «να αναδειχτούμε σε μια περιφερειακή δύναμη και σε κέντρο συνεργασιών με τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης, των Δυτικών Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου», γεφυρώνοντας «τα καλώς εννοούμενα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα της περιοχής με εκείνα της Δυτικής Ευρώπης».

Παράλληλα, όσον αφορά τις έρευνες που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός πως ξεκινάνε η κ. Σδούκου τονίζει πως «θα πρέπει να περιμένουμε έως το τέλος του 2023 για να μάθουμε εάν διαθέτουμε τελικά, εκμεταλλεύσιμες ποσότητες φυσικού αερίου».

Για την στενή σχέση Ελλάδας – Αιγύπτου τονίζει πως οι δύο χώρες «έχουν να παίξουν σημαντικό ρόλο σε αυτό το νέο περιβάλλον, χάρη στις δυνατότητές τους και στη στρατηγική τους θέση, αφού οι δύο χώρες είμαστε οι φυσικές γέφυρες ανάμεσα στην Ευρώπη και την Αφρική», ενώ τέλος απαντά και στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης πως η κυβέρνηση βιάστηκε να προχωρήσει σε απολιγνιτοποίηση.

πηγή: kathimerini.gr

EG

Tags:

You Might also Like