Χατζηδάκης: Η διάσωση της ΔΕΗ στις άμεσες προτεραιότητες

«Η μεγάλη μας έγνοια είναι η ΔΕΗ. Σκοπεύουμε να εργαστούμε για ένα σχέδιο διάσωσης της εταιρείας». Αυτό επεσήμανε ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια της τελετής παραλαβής των καθηκόντων του από τον απερχόμενο Γιώργο Σταθάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, το σχέδιο θα δώσει βιωσιμότητα και νέα προοπτική στη δημόσια εταιρεία.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις υπόλοιπες προτεραιότητες του χαρτοφυλακίου του, που είναι οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις των νησιών, οι εκκρεμότητες με τις αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΠΑ και των Ελληνικών Πετρελαίων, η προώθηση των διεθνών project σε αγωγούς και υποδομές φυσικού αερίου, καθώς και η επιτάχυνση των διαδικασιών για την έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων σε νέα οικόπεδα.

Ο κ. Χατζηδάκης, αναφερόμενος στον τομέα του Περιβάλλοντος, είπε ότι θα δοθεί έμφαση στις ΑΠΕ αλλά και στην εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ ανήγγειλε την προώθηση σύγχρονης και φιλικής προς το περιβάλλον χωροταξικής πολιτικής.

Εφερε επίσης ως παράδειγμα την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων με έμφαση στα ΣΔΙΤ, ενώ για το Κτηματολόγιο, υπογράμμισε ότι «θέλουμε να πατήσουμε γκάζι καθώς αποτελεί εθνική ντροπή το να μη διαθέτουμε Κτηματολόγιο».

Στις προτεραιότητες των αρμοδιοτήτων τους αναφέρθηκαν και οι υφυπουργοί Γεράσιμος Θωμάς (Ενέργεια) και Δημήτρης Οικονόμου (Περιβάλλοντος), ενώ ο κ. Σταθάκης προχώρησε σε σύντομο απολογισμό των τελευταίων 2-2,5 ετών στο υπουργείο, εκφράζοντας την εκτίμηση και τον σεβασμό του στον Κωστή Χατζηδάκη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More