Φόβος για μπλακ άουτ μέσα στο καλοκαίρι

Τις αντοχές του δικτύου, των υπηρεσιών, του ταμείου και των πολιτών δοκιμάζει το τελευταίο διάστημα η ΔΕΗ, η οποία δείχνει να έχει περιέλθει σε κατάσταση μερικής αποσύνθεσης, καθώς το σύστημα παρουσιάζει μεγάλα προβλήματα, ενώ οι ανεξόφλητες οφειλές καθιστούν προβληματισκή ακόμη και αυτή καθ’ εαυτή την επιβίωσή της ως εταιρεία.

Τη στιγμή που η διοίκηση της ΔΕΗ και οι εργαζόμενοι φοβούνται ότι ανά πάσα στιγμή, το δίκτυο θα υπερφορτωθεί και θα καταρρεύσει, το οικονομικό ετοιμάζει «σαφάρι» για την είσπραξη των οφειλόμενων, ενεργοποιώντας και το μέτρο των κατασχέσεων για περιπτώσεις που ο ογειλέτης αρνείται να συμμορφωθεί.

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει για το δίκτυο παροχής ρεύματος στα νησιά και ιδιαίτερα στην Κρήτη. Οι απαιτήσεις λόγω της τουριστικής περιόδου αυξάνονται θεαματικά, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες, που θα ενταθούν στη διάρκεια των δύο θερμότερων μηνών του χρόνου (Ιούλιος-Αύγουστος), ενώ ανάλογη κατάσταση θα επικρατήσει και σε άλλα τουριστικά μέρη και δη στη Βόρεια Ελλάδα, όπου τα προηγούμενα 24ωρα παρατηρήθηκαν πολλές και πολύωρες διακοπές ρεύματος.

Χαρακτηριστικές του μεγέθους του προβλήματος οι δηλώσεις του προέδρου των τεχνικών της ΔΕΗ στον ΘΕΜΑ 104,6 με τον Κώστα Μανιάτη να εκφράζει τους φόβους του για τα «χειρότερα» όσον αφορά τον κίνδυνο μπλακ άουτ στην Ελλάδα. «Όταν οι ελλείψεις είναι μεγάλες σε προσωπικό, ένα ντόμινο μπορεί να δημιουργηθεί από μια γραμμή που θα φύγει» είπε ο κ. Μανιάτης.

«Φοβάμαι για τα χειρότερα» συνέχισε στο ίδιο κλίμα ενώ σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μπλάκ άουτ απάντησε ότι «είναι μέσα στο πρόγραμμα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More