“Φρένο” στην κατασκευή εργοστασίου της Tesla λόγω της άγριας φύσης

Το πρώτο εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Έλον Μασκ στην Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπο με μια δικαστική διαμάχη η οποία θα μπορούσε να καθυστερήσει τη λειτουργία του για αρκετούς μήνες, καθώς δικαστική απόφαση έκρινε ότι η αποψίλωση δάσους κοντά στο Βερολίνο όπου είναι να στεγαστεί το εργοστάσιο της Tesla πρέπει να σταματήσει αμέσως, καθώς αναμένεται να εξεταστεί η προσφυγή στην οποία προχώρησαν περιβαλλοντολόγοι, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο του Βερολίνου-Βραδεμβούργου εξέδωσε προσωρινή διαταγή κατά της περαιτέρω αποψίλωσης, ανατρέποντας απόφαση κατώτερου δικαστηρίου που απέρριψε αίτημα της περιβαλλοντικής ομάδας Gruene Liga Brandenburg. Η ομάδα επιδιώκει να εμποδίσει τον Tesla να αποψιλώσει περαιτέρω δέντρα και το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι θα λάβει την τελική απόφαση σχετικά με την προσφυγή τις προσεχείς ημέρες.

Η Tesla και η κυβέρνηση του Βρανδεμβούργου, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο, έχουν περιθώριο μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης να προετοιμάσουν την απάντησή τους στο δικαστήριο και η προθεσμία αυτή θα τηρηθεί, δήλωσε μέσω Twitter ο Joerg Steinbach, υπουργός Οικονομικών του Βρανδεμβούργου.

Αν η Tesla δεν αποψιλώσει το δάσος μέχρι τα μέσα Μαρτίου πριν αρχίσει η περίοδος αναπαραγωγής της άγριας πανίδας, η κατασκευή θα μπορούσε να καθυστερήσει από έξι έως εννέα μήνες, προειδοποιούν οι τοπικοί αξιωματούχοι.

Η δικαστική απόφαση απειλεί το φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα της Tesla να ξεκινήσει η λειτουργία του εργοστασίου από τα μέσα του 2021. Αν η εταιρεία ξεπεράσει τη γερμανική γραφειοκρατία, το εργοστάσιο θα μπορούσε να παράγει 500.000 αυτοκίνητα ετησίως, απασχολώντας 12.000 εργαζόμενους και να αποτελέσει σοβαρό ανταγωνιστή για τις Volkswagen AG, Daimler AG και BMW AG. Σημειώνεται πως ο Μασκ προσπάθησε πρόσφατα να καθησυχάσει τις τοπικές ανησυχίες σχετικά με τη χρήση του νερού για το εργοστάσιο, το οποίο θα διασχίζει ένα προστατευόμενο φυσικό βιότοπο.

Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη αποψιλώσει το δάσος σε έκταση που αντιστοιχεί σε περίπου 150 ποδοσφαιρικά γήπεδα και έχουν απομακρύνει τα περισσότερα από τα στρατιωτικά πυρομαχικά του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου που έχουν βρεθεί εκεί.

Οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου περιλαμβάνουν τον εκφοβισμό ή τη μετεγκατάσταση λύκων, νυχτερίδων, φιδιών και άλλων ζώων μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του εργοστασίου. Σύμφωνα με τους γερμανικούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς, το έργο στη μικρή πόλη Gruenheide πρέπει επίσης να λάβει στα υπόψιν την περίοδο αναπαραγωγής για την τοπική άγρια ​​πανίδα την άνοιξη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More