Υψηλή συμμετοχή διεθνών επενδυτών στο ευρωομόλογο της Μυτιληναίος

Την επιβεβαίωση της αλματώδους πορείας της ελληνικής βιομηχανικής εταιρίας Mytilineos, μέσα μάλιστα από τις συμπληγάδες που πέρασε η εγχώρια οικονομία κατά τη διάρκεια της δεκαετούς ύφεσης, έδωσαν οι ξένοι επενδυτές τοποθετώντας τα κεφάλαια τους στο ευρωομόλογο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το 35% των επενδυτών ήταν διεθνείς, γεγονός που θεωρείται ψήφος εμπιστοσύνης ως προς τις προοπτικές της εισηγμένης στην παγκοσμιοποιημένη αγορά. Οι προσφορές, ανήλθαν στα 1,919 δισ. ευρώ και το επιτόκιο ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκό, στο 2,5%.

Όπως αναφέρουν παράγοντες, οι παρουσιάσεις της Mytilineos στα roadshows της περασμένης εβδομάδας, ενόψει της έκδοσης του ομολόγου, ήταν μία έκπληξη τόσο για τα στελέχη της εταιρείας, όσο και για τους ξένους επενδυτές.

Η διοίκηση εισέπραξε επαίνους για την ανοδική τροχιά της επιχείρησης εν μέσω των αντίξοων συνθηκών της ελληνικής οικονομία αλλά και για τα προγράμματα διαχείρισης κόστους που εφάρμοσε ιδίως στο εργοστάσιο της «Αλουμίνιον της Ελλάδος». Παράλληλα, η ταχύτητα με την οποία υλοποιήθηκε ο εταιρικός μετασχηματισμός με τη σύγχρονη δομή διακυβέρνησης, ήταν από τα δεδομένα που μέτρησαν οι ξένοι επενδυτές προκειμένου να τοποθετήσουν τα κεφάλαια τους στο ευρω-ομόλογο.

Τα στελέχη των διεθνών funds, όπως περιγράφουν αρμόδιες πηγές, εξεπλάγησαν για τη θεαματική βελτίωση των οικονομικών μεγεθών και κυρίως για τη διαμόρφωση συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης.

Τα βλέμματα της επενδυτικής αγοράς που πρόσφερε τα 500 εκατ. ευρώ στη Mytilineos είναι πλέον στραμμένα στο πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα της εισηγμένης. Κινείται στα επίπεδα του 1 δισ. ευρώ και όπως σχολιάζουν πηγές, σύντομα θα παρουσιαστεί και αναλυθεί στην επενδυτική κοινότητα.

Πηγή: euro2day.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More