Υπόθεση Ελληνικά Χημικά: Ποινική δίωξη κατά Λ. Λαυρεντιάδη για κακούργημα

Ποινική δίωξη για απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την απάτη σε βάρος του Δημοσίου, ασκήθηκε σε βάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων 11 ατόμων για την υπόθεση της ELFE Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα.

Μήνυση  σε βάρος των κατηγορουμένων είχε καταθέσει η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) το Δεκέμβριο του 2017 στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, καταγγέλλοντας ζημία σε βαρος της επιχείρησης άνω των 115 εκατ. ευρώ.

Με τη μήνυση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Δημήτρης Τζώρτζης και ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ Βελισσάριος Δότσης, κατηγορούσαν τον Λαυρεντιάδη, ιδιοκτήτη της ELFE, για «απάτη μαμούθ» και συνειδητή προσπάθεια να επαυξήσει με διάφορες μεθοδεύσεις την περιουσιακή ζημία της ΔΕΠΑ.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΔΕΠΑ, οι καταναλώσεις αερίου της ELFE από τη ΔΕΠΑ καλύπτονταν τα τελευταία δύο χρόνια αποκλειστικά με μεταχρονολογημένες επιταγές διαφόρων επιχειρήσεων, πολλές από τις οποίες ήταν συνδεδεμένες με την ELFE, με αποτέλεσμα το χρέος να διογκώνεται χωρίς καμία προοπτική είσπραξής του.

Μάλιστα, το τελευταίο 18μηνο τα χρέη αυξήθηκαν κατά 8 εκατ. ευρω, καθώς η εταιρεία ELFE είχε πετύχει προσωρινή δικαστική προστασία. Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια του ανακριτή.

naftemporiki.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More