Υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου λόγω της ανησυχίας για την κινεζική οικονομία

Οπισθοχωρεί το πετρέλαιο από το υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα άνω των δύο μηνών εξαιτίας της ανησυχίας για την ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας αλλά και των κλιμακούμενων εντάσεων ανάμεσα στο Πεκίνο και την Ουάσιγκτον που “ψαλιδίζουν” τα εβδομαδιαία κέρδη του “μαύρου χρυσού”.

Στη Νέα Υόρκη, το συμβόλαιο του αργού χάνει 5,7% στα 31,98 δολάρια το βαρέλι. Το αργό τύπου brent, υποζωρεί 4,52% στα 34,44 δολάρια το βαρέλι.

Το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι δεν θα ορίσει στόχο για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν φέτος λόγω της “μεγάλης αβεβαιότητας” για τον κορονοϊό, ωστόσο ανακοίνωσε κάποια νέα μέτρα στήριξης. Η ζήτηση πετρελαίου στην μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας αναμένεται να συρρικνωθεί 5% φέτος, σύμφωνα με τον ερευνητικό βραχίονα στης κινεζικής National Petroleum Company.

Οι συνθήκες, ωστόσο, μοιάζουν ευνοϊκές για το πετρέλαιο καθώς η αγορά ξαναβρίσκει την ισορροπία της. Οι αμερικανοί παραγωγοί βρίσκονται σε διαδικασία περιορισμού της παραγωγής κατά 1,75 εκατ. βαρέλια την ημέρα έως τις αρχές Ιουνίου, σύμφωνα με την IHS Markit. Αυτό έρχεται να προστεθεί στη συμφωνία του OPEC+ για μείωση της παραγωγής κατά σχεδον 10 εκατ. βαρέλια την ημέρα, με την οποία οι χώρες έχουν συμμορφωθεί μετά την έναρξη της ισχύος της την 1η Μαΐου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More