Τριετής συμφωνία ΔΕΗ – Viohalco για νέο τιμολόγιο ρεύματος

Την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και την υπογραφή συμφωνίας για τη νέα σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με τις εταιρείες της Viohalco ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πηγές της βιομηχανίας, τα σημεία – κλειδιά για την επίτευξη του συμβιβασμού ήταν η χρονική διάρκεια αλλά και η αντιμετώπιση και των 5 βιομηχανιών της Viohalco ως ενιαίου πελάτη. Ειδικά για τη χρονική διάρκεια που διασφαλίζει την αναγκαία ορατότητα για τις εταιρείες ως προς το κόστος ηλεκτρισμού, είναι σαφές ότι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης αφορά το σύνολο των βιομηχανιών που θα θελήσουν να υπογράψουν σύμβαση με τη ΔΕΗ. Επίσης κομβική για την επίτευξη της συμφωνίας υπήρξε η διαβεβαίωση και η δέσμευση της κυβέρνησης για συνέχιση του μέτρου της διακοψιμότητας, το οποίο έχει συνυπολογιστεί από την πλευρά της Viohalco προκειμένου να υπάρξει συμφωνία. Είναι σαφές ότι χωρίς διακοψιμότητα, η εταιρεία δε θα είχε βάλει την υπογραφή της στη νέα σύμβαση. 

Ειδικότερα τα βασικά σημεία της συμφωνίας που επετεύχθη μετά από πολύμηνες διαβουλεύσεις είναι τα εξής:

* Έχει τριετή διάρκεια καθώς η βιομηχανία είχε ζητήσει την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη χρονική ισχύ για λόγους προγραμματισμού της παραγωγής και των επενδύσεων

* Προβλέπει αύξηση 10% του ανταγωνιστικού τμήματος της ηλεκτρικής ενέργειας, όπως είχε ζητήσει η ΔΕΗ 

* Διατηρεί τις υπόλοιπες παραμέτρους και εκπτώσεις που προβλέπονταν στο τιμολόγιο που ίσχυσε την περίοδο 2016 – 2018

* Λαμβάνει υπόψη ως σύνολο την κατανάλωση των εταιρειών της Viohalco, η οποία με αυτό το δεδομένο είναι πλέον ο δεύτερος μεγαλύτερος καταναλωτής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας ξεπερνώντας ακόμη και τη Λάρκο η οποία έχει προχωρήσει σε μειώσεις της παραγωγής της υπό το βάρος των ζημιών της. 

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More