Το φυσικό αέριο φθάνει σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας

Τα εγκαίνια του πρώτου σταθμού αποσυμπίεσης φυσικού αερίου στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε η ΕΔΑ ΘΕΣΣ ενώ το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στην τροφοδότηση απομακρυσμένων περιοχών με χρήση Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου (CNG). Συγκεκριμένα μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα καταστεί δυνατή η χρήση αερίου στην περιοχή των Κουφαλίων του Δήμου Χαλκηδόνας, στην περιοχή της Χαλάστρας του Δήμου Δέλτα, και για την Περιφέρεια Θεσσαλίας στον Τύρναβο, στην Καλαμπάκα του Δήμου Μετεώρων και στην Ελασσόνα του δήμου Ελασσόνας.

Με αφορμή την τροφοδότηση του Λαγκαδά, η ΕΔΑΘΕΣΣ και ο δήμος Λαγκαδά συνδιοργάνωσαν εκδήλωση στην πλατεία του Λαγκαδά, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας   κ. Φάμελλου, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Eni gas e luce S.p.A. κ. Chiarini, του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ κ. Τζώρτζη, της εκπροσώπου της Ολομέλειας της Ρ.Α.Ε. κας Καρακατσάνη, του προέδρου Δ.Σ.  κ. Μπούρα, των μελών του Δ.Σ. της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, του Δημάρχου Λαγκαδά Καραγιάννη Ι.  και του Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μπακούρα, άναψαν συμβολικά τη φλόγα του φυσικού αερίου και προχώρησαν στην ενεργοποίηση του πρώτου οικιακού και του πρώτου εμπορικού καταναλωτή.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑΘΕΣΣ κ. Λεωνίδας Μπακούρας αναφέρθηκε στην ταχύτατη πορεία με την οποία ολοκληρώθηκε το έργο, χάρις στον συντονισμένο τρόπο με τον οποίο ενήργησε το προσωπικό της Εταιρείας, το οποίο και συνεχάρη. Όπως είπε, το ενδιαφέρον των κατοίκων του Λαγκαδά είναι μεγάλο, καθώς έχουν ήδη κατατεθεί 600 αιτήσεις σύνδεσης, και οι υπογεγραμμένες συμβάσεις σύνδεσης ανέρχονται σε 62εκ των  οποίων οι 7 αφορούν δημοτικά κτίρια που από το φετινό χειμώνα θα επωφεληθούν της χρήσης του φυσικού αερίου.

Επεσήμανε, ότι κατασκευάστηκαν  6 χλμ. δικτύου χαμηλής πίεσης  και έως το 2022 το δίκτυο αναμένεται να φτάσει τα 10,5χλμ, οι συνδέσεις να ανέλθουν στις 1500, με μέγιστη ετήσια κατανάλωση 1,5 εκ. κυβικά, μια επένδυση ύψους άνω των 3 εκ. ευρώ. Η ανάπτυξη του δικτύου θα συνεχιστεί, με σκοπό να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος του Λαγκαδά, σύμφωνα πάντα με το καταγεγραμμένο ενδιαφέρον των πολιτών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More