Το Ιράν επικρίνει την Ελλάδα γιατί δεν αγοράζει το πετρέλαιό του

Ο υπουργός πετρελαίου του Ιράν επέκρινε την Τρίτη την Ελλάδα και την Ιταλία, επειδή εξακολουθούν να μην αγοράζουν το πετρέλαιο της χώρας, παρά τις παραχωρήσεις που έχουν λάβει από τις ΗΠΑ, ενώ ανέφερε ότι οι δύο χώρες δεν έχουν προσφέρει στην Τεχεράνη καμία εξήγηση για την απόφασή τους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χορήγησαν στις δύο χώρες εξαιρέσεις (waivers) μαζί με άλλες έξι χώρες – την Τουρκία, την Κίνα, την Ινδία, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν – επιτρέποντάς τους να συνεχίσουν να αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο, αφότου η Ουάσιγκτον επανέφερε τις κυρώσεις στους τραπεζικούς και ενεργειακούς τομείς του Ιράν.

«Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν αγοράζει πετρέλαιο από το Ιράν εκτός από την Τουρκία», ανέφερε ο υπουργός πετρελαίου Bijan Zanganeh, σύμφωνα με το Reuters.

«Η Ελλάδα και η Ιταλία έχουν λάβει απαλλαγές στις κυρώσεις από την Αμερική, αλλά δεν αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο και δεν απαντούν στις ερωτήσεις μας», πρόσθεσε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More