Την Τετάρτη τα εγκαίνια εργασιών κατασκευής του αγωγού IGB στη Βουλγαρία

Την Τετάρτη, 22 Μαΐου, θα λάβει χώρα εκδήλωση για τη θεμελίωση του αγωγού διασύνδεσης φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGB), στο Κίρκοβο της Βουλγαρίας. Το “παρών” θα δώσουν ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και ο υπουργός Ενέργειας Γ. Σταθάκης.

Ο αγωγός αναμένεται να είναι έτοιμος και να λειτουργεί κατά τις πρώτες παραδόσεις αερίου που θα γίνουν από το Σαχ Ντενίζ μέσω του TAP, δηλαδή το Δεκέμβριο του 2020.

Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση αυτή περιλαμβάνει επιδότηση από το πρόγραμμα ΕΒΡ, το ΕΣΠΑ Βουλγαρίας αλλά και χαμηλότοκο δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, που έχει εξασφαλίσει με εγγύηση του Βουλγαρικού Δημοσίου η ΒΕΗ και θα εισφερθεί στην ICGB.

Ο IGB, ως γνωστόν, μπορεί να “ταιριάξει” πολύ καλά με το έργο του LNG της Αλεξανδρούπολης, ενώ τα δύο αυτά σχέδια μαζί με τον ΤΑΡ έχουν τα φόντα να αναβαθμίσουν σημαντικά την ενεργειακή και γεωπολιτική θέση της χώρας μας με αιχμή του δόρατος το φυσικό αέριο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More