Τζέφρι Πάιατ στο Athens Energy Dialogues: Οι ΗΠΑ στηρίζουν τον αγωγό EastMed

Προτεραιότητα αποτελεί ο τομέας της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο για την κυβέρνηση των ΗΠΑ, όπως άλλωστε απέδειξε και η πετυχημένη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Ο κ. Πάιατ, συμμετέχοντας στο πάνελ του συνεδρίου Athens Energy Dialogues, τόνισε πως η Ελλάδα έχει καταφέρει να αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή των ενεργειακών εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο, κυρίως λόγω των υψηλότερων από κάθε άλλη φορά εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου, αλλά και λόγω της συμμετοχής της σε κομβικά ενεργειακά πρότζεκτ.

Ένα από αυτά είναι και ο αγωγός EastMed, τον οποίο υποστηρίζει θερμά η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρέσβη, έχει ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή η πρωτοβουλία του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας να προχωρήσουν από κοινού το μεγαλεπήβολο έργο του EastMed. Είναι μια πρωτοβουλία που αποτυπώθηκε άλλωστε και στο νομοσχέδιο EastMed Act, που ψήφισε πρόσφατα η αμερικανική κυβέρνηση, επεσήμανε ο κ. Πάιατ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Πάιατ υπογράμμισε πως υπάρχει διεθνές ενδιαφέρον για τις ενεργειακές εξελίξεις στην Ελλάδα. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, εξεπλάγη από το γεγονός ότι πάρα πολλοί υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι γνωρίζουν για το τέρμιναλ LNG στην Αλεξανδρούπολη.

Συνεχίζοντας, ο κ. Πάιατ σημείωσε πως οι ΗΠΑ θέλουν να συμμετάσχουν στο EastMed Gas Forum. «Θα είμαστε παρόντες και θα εμπλακούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More