Τέλος στη συμφωνία Ρωσίας και Ουκρανίας για το φυσικό αέριο

Το υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας διαβεβαίωσε ότι η πρόθεση της Gazprom να τερματίσει τη συμφωνία με την Ουκρανία δεν αποτελεί άμεση απειλή για την προμήθεια φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας.

Το θέμα της διαμετακόμισης φυσικού αερίου έχει ενταθεί, αφού ο ρωσικός κολοσσός ανέφερε ότι θα τερματίσει τη σχετική σύμβαση μετά από την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της Στοκχόλμης, σύμφωνα με την οποία υποχρεούται να καταβάλλειπερισσότερα από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια στην ουκρανική Naftogaz.

Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, δήλωσε στον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Maroš Šefčovič, ότι η διαμετακόμιση φυσικού αερίου θα πραγματοποιείται απρόσκοπτα, μέχρις ότου η Gazprom και η Naftogaz τερματίσουν πλήρως τη συμφωνία τους.

«Ο υπουργός Novak διαβεβαίωσε ότι η διαμετακόμιση φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη δεν κινδυνεύει, καθώς παραμένει τόσο αξιόπιστη όσο και στο παρελθόν», ανέφερε το υπουργείο.

Στο μεταξύ, η κρατική εταιρεία Ukrtransgaz της Ουκρανίας επεσήμανε ότι έπρεπε να λάβει πρόσθετα μέτρα, για να εξασφαλίσει τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Πηγή: euractiv.gr

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More