Σύγχρονα θέματα ηλεκτροκίνησης από το εργαστήριο ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 19/05/2018 το σεμινάριο με τίτλο “Σύγχρονα Θέματα Ηλεκτροκίνησης” που διοργάνωσε, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος (ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ – Sealab) του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Δρ Ι.Κ. Καλδέλλη.

Το εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος (ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ – Sealab) του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στα πλαίσια των καινοτόμων δράσεων του στα θέματα Ενέργειας και Περιβάλλοντος, προέβη ήδη από τις αρχές του 2015 στο σχεδιασμό, εγκατάσταση, λειτουργία και παρακολούθηση του πρώτου Αυτόνομου Ηλιακού σταθμού φόρτισης Η/Ο στην Ελλάδα υπό την ονομασία “CARPORT” και την επίβλεψη του κ. Σπυρόπουλου Γ., αποσκοπώντας στην ενίσχυση της προσπάθειας της χώρας για την ανάπτυξη υποδομών για την υποστήριξη της καθαρής ηλεκτροκίνησης.

Ο σταθμός είναι σύμφωνος με την υφιστάμενη νομοθεσία που ισχύει σε όλη την Ε.Ε. και ταυτόχρονα διαθέτει πρίζα Τύπου 2 (Type II) κατά το πρότυπο IEC62196 (για φόρτιση από 3,7kw έως 22kw) και 3 απλές πρίζες τύπου «σούκο», ενώ είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι, ο ηλιακός σταθμός φόρτισης διατίθεται για δωρεάν χρήση και φόρτιση οποιουδήποτε Η/Ο (πληροφορίες 2105381237).

Ανάμεσα στους εισηγητές ήταν εγχώριοι φορείς της αγοράς όπως ο κ. Μιχαρικόπουλος Δ. (Fortisis), ο κ. Καλικαντζαράκης Ν. (ABB), ο κ. Χατζηδάκης Γ. (Schneider Electric), ο κ. Θεοδωρής Θ. (Legrand), καθώς και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ενεργειακής Αποδοτικότητας στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) κ. Αγερίδης Γ.

Μερικοί από τους στόχους του σεμιναρίου, ήταν η εξοικείωση με την αναδυόμενη αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων, η ενημέρωση για τις πολιτικές στήριξης για την προώθηση της αγοράς των ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και η αναγνώριση και διαστασιολόγηση του απαραίτητου εξοπλισμού για την υποστήριξη ενός ηλεκτρικού οχήματος. Τέλος, με την υποστήριξη εταιριών, που κατέχουν ηλεκτρικά οχήματα και των εκπροσώπων τους όπως η BMW i (Αδάναλης Α.), KTM E-Ride (Κουφός Γ.), ECO-CAR (Καζαντζίδης Γ.), Electric Motor Way (EMW) (Πολυζωγόπουλος Α.), ELECTRIC REV By Helma (Τσούμας Δ.), SPEENBIKES (Χαραλάμπους Ν.) και Zhidou (Παπαθέου Ε.) οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να οδηγήσουν ηλεκτρικά οχήματα (αυτοκίνητα, μηχανές, σκούτερ και ποδήλατα)

Οι συμμετέχοντες ήταν επαγγελματίες που εργάζονται στον τομέα του περιβάλλοντος, της ενέργειας και των μεταφορών, καθώς και στελέχη εταιριών  οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ηλεκτροκίνηση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More