LOADING

Type to search

NEWS ΚΑΥΣΙΜΑ

Συνεχίζεται η πτώση των τιμών του πετρελαίου

Avatar
Share

Συνεχίζεται η πτωτική πορεία των τιμών του πετρελαίου, καθώς η αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού και οι ανησυχίες για την παγκόσμια ύφεση υπερκέρασαν την αισιοδοξία για ανάκαμψη της ζήτησης στην Κίνα.

Το αργό Brent υποχωρούσε κατά 1 σεντ στα 86,12 δολάρια το βαρέλι, μετά από πτώση 2,3% στην χθεσινή συνεδρίαση. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησε κατά 16 σεντς ή 0,2% στα 79,97 δολάρια, μετά από πτώση 1,8% την Τρίτη.

Διαβάστε επίσης:

Το αργό έχει σημειώσει ράλι το 2023, με το Brent να ξεπερνά τα 89 δολάρια το βαρέλι αυτή την εβδομάδα για πρώτη φορά από τις αρχές Δεκεμβρίου, λόγω του τερματισμού των ελέγχων COVID της Κίνας και των ελπίδων ότι η άνοδος των αμερικανικών επιτοκίων θα μειωθεί σύντομα.

«Το αν οι τιμές του πετρελαίου θα μπορέσουν να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα ανακάμψει η ζήτηση αργού της Κίνας αυτό το τρίμηνο», εκτιμά ο Stephen Brennock της PVM. «Εν τω μεταξύ, η προσοχή μετατοπίζεται στην κατάσταση των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου», προσθέτει

Διαβάστε επίσης:

Από την πλευρά της προσφοράς, ο όγκος αναμένεται να παραμείνει σταθερός από τον ΟΠΕΚ+. Ο ΟΠΕΚ+ αποφάσισε τον Οκτώβριο να μειώσει την παραγωγή κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από τον Νοέμβριο έως το 2023 λόγω των ασθενέστερων οικονομικών προοπτικών. Σύμφωνα με πέντε πηγές, που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, τα μέλη του ΟΠΕΚ+ αναμένεται να διατηρήσουν την ίδια πολιτική όσον αφορά την παραγωγή στη συνάντηση τους στην 1η Φεβρουαρίου.

Πηγή: ot.gr

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *