Στο ΔΣ του ENTSO-E ο Μ. Μανουσάκης του ΑΔΜΗΕ

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Διαχειριστών Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ENTSO-E) εξελέγη ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, στην ψηφοφορία που διεξήχθη κατά τη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου της 27ης Ιουνίου.

Όπως επισημαίνει ο ΑΔΜΗΕ, είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται Έλληνας στο Διοικητικό Συμβούλιο του ENTSO-E, το βασικό εκτελεστικό όργανο του Συνδέσμου που αντιπροσωπεύει 43 Διαχειριστές Συστημάτων Μεταφοράς από 36 χώρες της Ευρώπης. Η συμμετοχή του κ. Μανουσάκη στο ΔΣ ενισχύει την εκπροσώπηση των Διαχειριστών των Βαλκανικών χωρών στον ευρωπαϊκό θεσμικό τους φορέα, σε μία περίοδο σημαντικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Όπως δήλωσε ο κ. Μανουσάκης, “αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μένα να εκπροσωπώ τον ΑΔΜΗΕ στο Διοικητικό Συμβούλιο του ENTSO-E, το οποίο έχει την ευθύνη του στρατηγικού σχεδιασμού του Συνδέσμου. Η στρατηγική στόχευση επικεντρώνεται στην εφαρμογή των στόχων του Clean Energy Package, στην εμβάθυνση της περιφερειακής συνεργασίας, στην ολοκλήρωση του Common Grid Model, και στον ψηφιακό μετασχηματισμό των Διαχειριστών”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More