Στάση αναμονής για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ

Στον «πάγο» παραμένει η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ με τις επερχόμενες εκλογές να πηγαίνουν ακόμη πιο πίσω μια διαδικασία η οποία ούτως ή άλλως χαρακτηριζόταν από στασιμότητα μετά από την αποτυχημένη προσπάθεια της πώλησης του 50,1% πριν από λίγο καιρό.

Η «ιστορία» της ιδιωτικοποίησης των Ελληνικών Πετρελαίων αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και εντάσσεται στη λίστα με άλλες σημαντικές ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις όπως είναι εκείνη της ΔΕΗ (η οποία μετατέθηκε επίσης χρονικά) και της ΔΕΠΑ (η οποία σκοντάφτει σε εσωτερικά ζητήματα και φυσικά στις επερχόμενες εκλογές).

Η πώληση των ΕΛΠΕ όμως σε αντίθεση με τις άλλες δύο –θεωρητικά δρομολογημένες-ιδιωτικοποιήσεις χαρακτηρίζεται από μια ιδιαιτερότητα καθώς δεν είναι γνωστό το αν θα προκηρυχθεί ενώ δεν αποκλείεται η πιθανότητα να μην προχωρήσει τελικά το δημόσιο στην πώληση των μετοχών του. Το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής είναι ότι έχει διαγραφεί από τη λίστα των επιλογών η πώληση πακέτου μετοχών μέσω Χρηματιστηρίου ενώ σε εκκρεμότητα είναι και οι συνεννοήσεις με την Κομισιόν.

Με πληροφορίες από insider.gr

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More