Σε εξέλιξη το Athens Energy Dialogues για το ενεργειακό μέλλον της ΕΕ & της Ελλάδας

Ξεκίνησε το Athens Energy Dialogues, το διήμερο συνέδριο που διοργανώνει η SGT Tsomokos, σήμερα 23 και αύριο 24 Ιανουαρίου 2020 στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens.

Ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου, ο επικεφαλής της διοργανώτριας εταιρείας, Συμεών Τσομώκος, αναφέρθηκε στην κομβική χρονιά που έχει ξεκινήσει για το μέλλον της Ευρώπης και της Ελλάδας. Η ΕΕ βρίσκεται σε ρυθμούς ενεργειακής μετάβασης για ένα μέλλον χωρίς εκπομπές άνθρακα.

Η Ελλάδα, την ίδια στιγμή, αναδεικνύεται σε μία από τις πρώτες χώρες που προχωρούν στην απολιγνιτοποίηση, θέτοντας ως προτεραιότητες τη βιωσιμότητα, την ηλεκτροκίνηση και την κυκλική οικονομία, τόνισε ο κ. Τσομώκος. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται κορυφαία ενεργειακά έργα που εξασφαλίζουν την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, όπως οι αγωγοί TAP και ο EastMed, αλλά και ο τερματικός σταθμός LNG της Gastrade στην Αλεξανδρούπολη, επεσήμανε.

Η θεματολογία του συνεδρίου

Το Athens Energy Dialogues έρχεται σε μία χρονιά που έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να αποδειχθεί κομβική για το ενεργειακό μέλλον της Ευρώπης αλλά και ειδικότερα της χώρας.

Το συνέδριο θα θίξει μία ευρεία θεματολογία ενεργειακών θεμάτων, η οποία διαμορφώθηκε σε συνεργασία με το Greek Energy Forum, κατά κύριο λόγο με όρους μέλλοντος, φέροντας στην Αθήνα ένα πλήθος ομιλητών διεθνούς εμβέλειας, οι οποίοι θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα οικονομικών, τεχνολογικών, ρυθμιστικών και γεωπολιτικών θεμάτων που άπτονται του ενεργειακού μέλλοντος της Ελλάδας και της Ευρώπης. Πιο συγκεκριμένα, θα συζητηθούν θέματα όπως:

  • ο ρόλος του φυσικού αερίου και των ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή
  • τα δίκτυα του μέλλοντος
  • η ηλεκτροκίνηση και τα εναλλακτικά καύσιμα σε χερσαίες και θαλάσσιες μεταφορές
  • ο θεσμικός μετασχηματισμός των αγορών ενέργειας
  • οι καινοτόμες τεχνολογίες που διαταράσσουν το ενεργειακό γίγνεσθαι
  • η διεθνής τάση για «απανθρακοποίηση» του πλανήτη
  • οι γεωπολιτικές ισορροπίες ως διαμορφωτής του περιφερειακού ενεργειακού χάρτη

Μεταξύ των ομιλητών συμπεριλαμβάνονται, οι πρώην Υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.κ. Γιώργος Σταθάκης και Γιάννης Μανιάτης,  ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Andrew McDowell, η ΓΓ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κα Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Πρέσβης της Αμερικής κ. Geoffrey Pyatt, ο Πρέσβης της Κύπρου, κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ο Δρ. Ανδρέας Πουλλικκάς Πρόεδρος της  Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας της Κύπρου, ο κ. Αθανάσιος Σαββάκης, Πρόεδρος ΣΒΕ & Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας,  ο κ. Κώστας Μητρόπουλος, Πρόεδρος της Attica Bank, ο Δρ. Αρθούρος Ζερβός, Επικεφαλής REN21,ο κ. Roudi Baroudi, CEO, Energy and Environment Holding, Qatar, ο κ. Gregorio Ogliaro, Managing Director, Utilities Transmission & Distribution Lead for Europe, Accenture, ο κ. Nicola Battilana, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΣΦΑ, ο κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος M-NG Trading, Μυτιληναίος, ο κ. Κωστής Σιφναίος, Business Development & Project Director, Gastrade, ο κ. Κωνσταντίνος Καλλίγερος, Director, Commodities, Commerzbank AG, κα η Νεκταρία Καρακατσάνη, Μέλος ΔΣ της ΡΑΕ, ο κ. Κωνσταντίνος Μαύρος, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, ο κ. Ivan Pineda, Director of Public Affairs, Windeurope κ.α.

Content Partner: Greek Energy Forum

Μεγάλος Χορηγός: Μυτιληναίος ΑΕ

Χορηγοί: Accenture, ΔΕΔΔΗΕ, Gastrade

Χορηγοί Επικοινωνίας: Η Καθημερινή, energyworld, energypress, energyin, worldenergy news, BusinessDaily, Dimoprasion.gr, E-mc2, eco.gr

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More