Σήμερα η γενική συνέλευση της ΔΕΗ για την αποεπένδυση από τα λιγνιτικά

Μετά την αναβολή της περασμένης εβδομάδας, λόγω της κατάληψης των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ από τη ΓΕΝΟΠ, σήμερα το απόγευμα, προγραμματίζεται να γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας που θα εκκινήσει και τυπικά τη διαδικασία της αποεπένδυσης του 40% των λιγνιτών. 

Θα είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης ΔΣ στη ΔΕΗ, υπό τον φόβο πιθανών νέων αντιδράσεων και προσπαθειών των συνδικαλιστών να καθυστερήσουν και άλλο τη διαδικασία πώλησης, η οποία ούτως ή άλλως σχεδιάζεται να υλοποιηθεί σε ένα σφιχτό και στενό χρονοδιάγραμμα. Η ίδια πρακτική δηλαδή της τηλεδιάσκεψης δεν αποκλείεται να χρειαστεί να εφαρμοστεί και στο επόμενο προγραμματισμένο για τις 23 Μαΐου ΔΣ που επίσης θα έχει στην ατζέντα του θέματα που αφορούν στην αποεπένδυση.

Βεβαίως ερωτηματικό αποτελεί το τι μέλλει γενέσθαι με τη γενική συνέλευση των μετόχων στις 26 Ιουνίου, όπου οι μέτοχοι θα κληθούν να εγκρίνουν το σχέδιο σύμβασης απόσχισης, τα καταστατικά και το διορισμό των ΔΣ και των εκπροσώπων των νέων εταιρειών που θα πουληθούν.

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή συνεδρίαση, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα κληθούν μέσω τηλεφώνου να αποφασίσουν για την έναρξη της διαδικασίας απόσχισης, τον ορισμό της ημερομηνίας μετασχηματισμού του ισολογισμού, τον ορισμό του ορκωτού λογιστή (ΣΟΛ) και τον ορισμό του νομικού συμβούλου (Piper UK PC) του συμβούλου απόσχισης (PWC) και του χρηματοοικονομικού συμβούλου (HSBC Bank). Οι σύμβουλοι αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα την προετοιμασία για τη σύσταση και πώληση των δύο νέων εταιρειών στις οποίες θα εισφερθούν οι υπό πώληση μονάδες, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι εξαιρετικά στενά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More