Ραμέζ Νάαμ: Η Ελλάδα θα μπορούσε να εξάγει ηλιακή ενέργεια στη Μόσχα

Ο Ramez Naam, σε ομιλία του στη διάρκεια του δεύτερου Singularity University Greece Summit, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αναφέρθηκε στο μεγάλο στοίχημα της ενέργειας για τη χώρα μας, εξηγώντας πώς μπορεί η Ελλάδα να μετασχηματιστεί,  αξιοποιώντας τις εξελίξεις στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. «Το Αιγαίο πέλαγος παρέχει μεγάλες ευκαιρίες για την υλοποίηση υπεράκτιων αιολικών πάρκων», ενώ, σε ό,τι αφορά την ηλιακή ενέργεια, «η Ελλάδα, αντί για εισαγωγέας θα μπορούσε να εξάγει ηλιακή ενέργεια στη Μόσχα».

«Όταν οι Κινέζοι, χάρη στις επενδύσεις τους, μπορούν να μεταφέρουν ηλιακή ενέργεια σε απόσταση 3.400 χιλιομέτρων από την ενδοχώρα, στις ακτές, τότε και η Ελλάδα θα μπορούσε να εξάγει, με τη σειρά της, ηλιακή ενέργεια στην Ρωσία, αντί να εισάγει φυσικό αέριο από την Gazprom», επεσήμανε.

Ο κ. Νάαμ αναφέρθηκε επίσης στην επανάσταση της αυτόνομης οδήγησης και της ηλεκτροκίνησης, «που θα προκαλέσουν τεράστιες ανατροπές σε κλάδους πέρα από την αυτοκινητοβιομηχανία και την ασφάλιση αυτοκινήτων». Πολλές εκτάσεις στο κέντρο των μεγαλουπόλεων, που χρησιμοποιούνται, τώρα, ως χώροι στάθμευσης, θα απελευθερωθούν για πιο παραγωγικές χρήσεις, υπογράμμισε.

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More