ΡΑΕ: Μέχρι το τέλος του μήνα ενεργοποιείται το Παρατηρητήριο Τιμών Ρεύματος

Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ενεργοποιηθεί από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) το ηλεκτρονικό εργαλείο σύγκρισης τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας ενώ η ψηφιακή εφαρμογή αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργική τον Οκτώβριο.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, οι πάροχοι εντάσσουν στο σύστημα όλα τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου οι καταναλωτές να είναι σε θέση να συγκρίνουν τα τιμολόγια μέσω μιας εύχρηστης πλατφόρμας και με βάση συγκεκριμένα κριτήρια.

Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα θα παρουσιάζεται με σαφήνεια το ανταγωνιστικό (αφορά την ενέργεια) και το ρυθμιζόμενο σκέλος (χρεώσεις για το δίκτυο, τις ΥΚΩ, το ΕΤΜΕΑΡ) ανά δημοσιευμένο τιμοκατάλογο Χαμηλής Τάσης της ενεργειακής αγοράς και θα παρέχεται η δυνατότητα σύγκρισης τιμών.

Η εφαρμογή αυτή θα επιτρέψει να ασκηθεί καλύτερη εποπτεία από τον Ρυθμιστή του τομέα της λιανικής αγοράς ενέργειας, ενώ θα ικανοποιηθεί με αυτό τον τρόπο και το πάγιο αίτημα ενός σημαντικού αριθμού παρόχων οι οποίοι ζητούσαν επίμονα να υπάρξει ένα κοινώς αποδεκτό εργαλείο, το οποίο θα παρέχει πληροφορίες για όλους τους παρόχους με ομογενοποιημένα κριτήρια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More