Προς νέα παράταση στον διαγωνισμό για τους λιγνίτες

Αίτημα για ολιγοήμερη παράταση 3-4 εβδομάδων στην ημερομηνία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών (πιθανότατα στις 7 Δεκεμβρίου) στο διαγωνισμό για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, καταθέτει άμεσα σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr η Επιχείρηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη δοθεί μια παράταση στην αρχική ημερομηνία που ήταν στα τέλη Οκτωβρίου, για τις 8 Νοεμβρίου, ωστόσο κρίνεται ότι θα πρέπει οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό να λάβουν υπόψη τους στις προσφορές που θα καταθέσουν, τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά τις χθεσινές εξαγγελίες του υπουργού Ανάπτυξης για τα μέτρα ελάφρυνσης της ΔΕΗ.

Σε αυτά περιλαμβάνεται και η κατάργηση του τέλους λιγνίτη που ευνοεί τη λιγνιτική παραγωγή και κατ’ επέκταση τις πωλούμενες μονάδες.

Το αίτημα δεν συνεπάγεται, όπως συνέβη και στην πρώτη παράταση, αλλαγή της τελικής ημερομηνίας του διαγωνισμού, για την ανακήρυξη του πλειοδότη στα τέλη Ιανουαρίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More