Παρατείνεται για Σεπτέμβριο η είσοδος της ΔΕΗ στη λιανική φυσικού αερίου

Για τον Σεπτέμβριο έχει μετατεθεί η περίφημη είσοδος της ΔΕΗ στο λιανεμπόριο φυσικού αερίου.  Η επιχείρηση έχει προετοιμαστεί, το επιχειρησιακό πλάνο για την είσοδο στη συγκεκριμένη αγορά είναι έτοιμο, όπως και το σχετικό λογισμικό για την προώθηση πακέτων  «Double Play» (ρεύματος και αερίου) και ήδη αναμένει την άφιξη δύο φορτίων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στις 6 Ιουλίου και στις 24 Αυγούστου,  συνολικής ποσότητας 230.000 κυβικών μέτρων (1,7 εκατ. MWh).

Σήμερα, η Επιχείρηση έχει αρχίσει να ολοκληρώνει τις διαδικασίες για να μπορέσει να μπει στην αγορά φυσικού αερίου. Ήδη έχει αρχίσει να αγοράζει ποσότητες φυσικού αερίου, τόσο για την κάλυψη των αναγκών των δικών της μονάδων, όσο και για την πώληση στη λιανική αγορά. Συγκεκριμένα έχει προγραμματίσει την προμήθεια δύο φορτίων LNG για τις 6 Ιουλίου και τις 24 Αυγούστου, συνολικής εκτιμώμενης ποσότητας 260 χιλ. κυβικών μέτρων.

Για την προμήθεια των πρώτων φετινών φορτίων αλλά και προκειμένου η ΔΕΗ να μπορεί να προμηθεύεται και στο μέλλον ανάλογα με τις ανάγκες της και τις συνθήκες της διεθνούς αγοράς ανταγωνιστικό LNG, πρόσφατα, ολοκληρώθηκε η διαδικασία σύναψης ειδικών συμφωνιών με μεγάλους προμηθευτές. Μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος και την ανταπόκριση μεγάλου αριθμού εταιρειών τέτοιες συμφωνίες υπεγράφησαν με 14 εταιρείες ή κονσόρτια στα οποία μετέχουν και Έλληνες προμηθευτές (ΔΕΠΑ. M&M, Aegean).

Εκτιμάται, λοιπόν ότι από τον Σεπτέμβριο η ΔΕΗ θα ξεκινήσει να προσφέρει στους καταναλωτές φυσικό αέριο.

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More