Παναγιωτάκης: Η ΔΕΗ γίνεται πράσινη

Με τη φράση «η ΔΕΗ γίνεται πράσινη» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Μανόλης Παναγιωτάκης (φωτο) έδωσε από το βήμα του συνεδρίου του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου το περίγραμμα του business plan στο χώρο των ΑΠΕ.

Μάλιστα έθεσε ως στόχο τον τριπλασιασμό του μεριδίου της (στο 9%) έως το 2022 και τον δεκαπενταπλασιασμό της παραγωγικής της ισχύος, στα 2 Γιγαβάτ έως το 2030. Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο με τη δραστηριοποίηση της δημόσιας εταιρίας στις ΑΠΕ θα προκύψει μία ετήσια αύξησης της τάξης των 85 εκατ. ευρώ ετησίως στη λειτουργική της κερδοφορία.

Ο κ. Παναγιωτάκης έδωσε κι ένα στίγμα από τα έργα που προωθεί η εταιρία, όπως το μεγάλο πάρκο των φωτοβολταϊκών των 200 Mεγαβάτ στην Πτολεμαΐδα καθώς και άλλα της τάξης των 150 Μεγαβάτ σε εκτάσεις λιγνιτικών πεδίων που έχει παύσει η εκμετάλλευση τους. Ο ίδιος ανήγγειλε και συνεργασία σε σειρά έργων ΑΠΕ με εγχώρια εταιρία του κλάδου, ενώ αναφέρθηκε και στην ολοκλήρωση του υβριδικού σταθμού της Ικαρίας, των αιολικών στην Τοπλού και την Καρδίτσα αλλά και την προετοιμασία των αιολικών σε Άνδρο και Ροδόπη.

Ο πρόεδρος της ΔEΗ ανήγγειλε επίσης και τη συνεργασία με αναγνωρισμένο οίκο του εξωτερικού στο έργο της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα στο Αμύνταιο.

Σημείωσε επίσης την πλήρη απορρόφηση της ΔEΗ Ανανεώσιμες από τη ΔEΗ, θέτοντας παράλληλα άλλον έναν στόχο τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 57% μέχρι το 2022 με την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ αλλά και την απόσυρση λιγνιτικών της μονάδων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More