Παναγιωτάκης (ΔΕΗ): «Πάω στην Κίνα να φέρω επενδυτές»

«Πράσινο φως» από την Κομισιόν για να βρει Κινέζους επενδυτές έχει πάρει ο Πρόεδρος της ΔΕΗ, κ. Μ. Παναγιωτάκης, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, η Κομισιόν δεν προέβαλε αντιρρήσεις στην προοπτική αυτή για την πώληση των λιγνιτικών εργοστασίων της ΔΕΗ.

Όπως ανακοίνωσε το Σάββατο στο Delphi Economic Forum, ο κ. Παναγιωτάκης μεταβαίνει σήμερα στην Κίνα, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προγραμματίσει 2-3 συναντήσεις με Κινέζους επενδυτές.

Για τον διαγωνισμό των λιγνιτικών που απέτυχε, ο πρόεδρος της ΔΕΗ τόνισε ότι δεν ευθύνεται η αποτίμηση της Κάντορ, αλλά υπήρχαν άλλοι λόγοι, κυρίως ο ασθενής ανταγωνισμός και η συγκυρία. Μάλιστα, χαρακτήρισε σαν «μη προσφορές» τις δύο προσφορές που κατατέθηκαν στον διαγωνισμό για την αποεπένδυση και σημείωσε ότι στον νέο διαγωνισμό θα ενταθεί ο ανταγωνισμός, καθώς αναμένει να δώσουν το «παρών» και άλλους παίκτες.

Εάν έχουμε μεγαλύτερο ανταγωνισμό, θα έχουμε και καλύτερες προσφορές, ακόμα και από τους ίδιους που κατέθεσαν στην τελευταία φάση δεσμευτικές προσφορές, ανέφερε ο κ. Παναγιωτάκης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ, από το βήμα του Φόρουμ, προσκάλεσε στους εναλλακτικούς παρόχους, αλλά και στη ΡΑΕ, για νέα συζήτηση εκ του μηδενός για το άνοιγμα της λιανικής.

Επανέλαβε την παλιότερη πρόταση για εκχώρηση πελατολογίου, όπως και άλλες προτάσεις αφού, όπως είπε, τη ΔΕΗ δεν την συμφέρει να έχει το 50% της παραγωγής και σχεδόν το 80% της κατανάλωσης, που την αναγκάζει να είναι υποχρεωμένη να αγοράζει ακριβά για να καλύψει τη διαφορά.

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More