Νέα επένδυση 300 εκατ. ευρώ από τον όμιλο Μυτιληναίου

Την κατασκευή νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο και ισχύ 650 MW ανακοίνωσε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο γενικός διευθυντής της Protergia , θυγατρικής του Ομίλου Μυτιληναίου που δραστηριοποιείται στην αγορά ηλεκτρισμού κ. Ντίνος Μπενρουμπή. Η επένδυση προυπολογισμού άνω των 300 εκατ. ευρώ αποτελεί την δεύτερη εκ των τριών ενεργειακών κινήσεων που είχε προαναγγείλει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος. Η πρώτη αφορούσε στην πρότασή του για χρηματοδότηση της αναβάθμισης του ΑΗΣ Αμυνταίου έναντι μακροχρόνιας σύμβασης ηλεκτροδότησης της Αλουμίνιον της Ελλάδος αλλά και άλλων ενεργοβόρων βιομηχανιών.

Η τρίτη κίνηση θα ανακοινωθεί, όπως τονίζουν από την εταιρεία μέσα στο καλοκαίρι. Η απόφαση για κατασκευή νέας μονάδας φυσικού αερίου ταράζει τα νερά στο χώρο του ηλεκτρισμού και διαμορφώνει σίγουρα αρνητικά δεδομένα εν όψει της διεξαγωγής του διαγωνισμού για την πώληση των λιγντικών μονάδων της ΔΕΗ. Η νέα μονάδα, όπως είπε ο κ. Μπενρουμπής με βαθμό απόδοσης άνω του 63% θα είναι η πιο ανταγωνιστική μονάδα στο ελληνικό σύστημα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ομιλος Μυτιληναίου λειτουργεί σήμερα 1200 MW από μονάδες φυσικού αερίου και 200 MW από απε. Οι νέες επενδύσεις μέχρι το καλοκαίρι στον τομέα της ενέργειας, σύμφωνα με την εταιρία θα ξεπεράσουν το 1 δισ. Ευρώ.

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More