Νέα έκκληση για μείωση της φορολογίας ζητούν οι βενζινοπώλες

Νέα έκκληση για μείωση στη φορολογία των καυσίμων κάνει η αγορά προκειμένου να μειωθεί η τιμή της λιανικής και να τονωθούν η ζήτηση και οι επιχειρήσεις του κλάδου. Με επιστολή προς την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, ζητά τη μείωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης (ΕΦΚ)ενώ σημειώνει ότι οι τιμές πιέζουν αρνητικά τις επιχειρήσεις και την κοινωνία.

«Η διατήρηση των υψηλών Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης και ΦΠΑ στα καύσιμα, από την έναρξη της κρίσης, πιέζουν αρνητικά την κοινωνία, τις επιχειρήσεις, την ανάπτυξη και τους πολίτες. Μάλιστα, επισημαίνει πως σε μία χώρα, όπως η Ελλάδα, με τα χαμηλότερα εισοδήματα και από τους υψηλότερους φόρους και εισφορές σε επίπεδο ΕΕ, παρατηρούνται υψηλές τιμές στη λιανική των καυσίμων, κατατάσσοντάς την στις υψηλότερες θέσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών», αναφέρεται σχετικά.

Η Ελλάδα κατατάσσεται στην τέταρτη θέση με την ακριβότερη βενζίνη στην ΕΕ ενώ σε πολλές ακριτικές περιοχές της χώρας όλο και περισσότεροι καταναλωτές φουλάρουν τα ρεζερβουάρ τους φθηνότερα από βενζινάδικα σε κωμοπόλεις της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας.

Παράγοντες της αγοράς έχουν αναφέρει ότι μια μείωση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης θα μπορούσε να «κατεβάσει» την τιμή του πετρελαίου στο 1 ευρώ.

Με πληροφορίες από insider.gr

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More