Μυτιληναίος: Η ώρα της «πράσινης» ενέργειας για τη βαριά βιομηχανία

Ο τομέας της βαριάς βιομηχανίας και της ενέργειας βρίσκεται σε κομβικό σημείο, υποστήριξε ο επιχειρηματίας και αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Ευάγγελος Μυτιληναίος, μιλώντας στη χθεσινή (15/5) εκδήλωση του ΣΕΒ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε η μακροπρόθεσμη στρατηγική για την κλιματικά ουδέτερη Ευρωπαϊκή βιομηχανία τελεί υπό διαμόρφωση, η οποία θα επηρεάσει άμεσα και τις ελληνικές επιχειρήσεις: θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι στόχοι αλλά και οι ενέργειες που περιλαμβάνονται σε αυτήν την στρατηγική ανταποκρίνονται στην ελληνική πραγματικότητα και να προστατεύσουμε τις επιχειρήσεις ώστε να μην τιμωρούνται από ανέφικτες στοχεύσεις.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, για τη δική του βιομηχανία, το Αλουμίνιο της Ελλάδος, έχουν ήδη ξεκινήσει οι σχεδιασμοί ώστε σε μερικά χρόνια να τροφοδοτείται από ηλεκτρική ενέργεια από ΑΠΕ, συνάπτοντας μακροχρόνια συμβόλαια προμήθειας σε συγκεκριμένη τιμή με πράσινους ηλεκτροπαραγωγούς. Δεν αποκλείεται μάλιστα η βιομηχανία να συμμετάσχει και στο χρηματοδοτικό σχήμα για την κατασκευή νέων ΑΠΕ που θα την τροφοδοτούν με ρεύμα, ανέφερε ο ίδιος.

Οι κρίσιμες διεργασίες για το ενεργειακό είναι ένα μόνο παράδειγμα των σημαντικών θεμάτων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο ευρωπαϊκό προσκήνιο και τα οποία θα κληθούν να διαχειριστούν εκπροσωπώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ελληνικά συμφέροντα οι νέοι ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More