Ντ. Μπενρουμπή (Protergia): Αναποτελεσματικές οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ

Ως «αναποτελεσματικές» χαρακτήρισε τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ ο Ντίνος Μπενρουμπή, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Protergia. Όσον αφορά το target model, σημείωσε ότι είναι «μια άλλη πηγή αβεβαιότητας».

Ο κ. Μπενρουμπή, μιλώντας στο Athens Energy Forum 2018, σημείωσε συγκεκριμένα για τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ: «Είπα πέρυσι ότι οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ δεν θα λειτουργήσουν και επαληθεύτηκα, ενώ θέσαμε το θέμα των εξαγωγών με το ρεύμα των ΝΟΜΕ και αυτό φάνηκε στην πράξη. Αυτός δεν είναι ο στόχος των δημοπρασιών».

Αναφορικά με τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, ο αναπληρωτής διευθύνων της Protergia υποστήριξε: «Χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να γίνει κάτι, και τώρα απομένει να δούμε τι ακριβώς θα συμβεί με το market test για τα λιγνιτικά της ΔΕΗ».

Σχετικά με το target model, ο κ. Μπενρουμπή το χαρακτήρισε ως «άλλη μια πηγή αβεβαιότητας. Τι είναι το target model; Είναι απλά η σύνδεση με τις άλλες χώρες. Έχει προαπαιτούμενα και εμείς σαν παραγωγοί βασιστήκαμε πολύ στην αποδοτικότητα και την εφαρμογή αυτών των τεσσάρων αγορών».

«Ακούω τώρα ότι όλα θα είναι έτοιμα στα μέσα του 2019. Του χρόνου θα λέμε πάλι το ίδιο», προέβλεψε.

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More