Μπασιάς: Οι υποδομές «στρώνουν το χαλί» στις έρευνες των υδρογονανθράκων

Στη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας όπως αυτές διαμορφώνονται από τα εν εξελίξει αλλά και τα μελλοντικά έργα ενεργειακών υποδομών αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΔΕΥ, Γιάννης Μπασιάς

Ο κ. Μπασιάς εκτίμησε ότι κάτω από τη λογική της διαφοροποίησης πηγών, διαμορφώνονται άξονες από την Ανατολή προς την Δύση (μέσω έργων όπως είναι οι αγωγοί TAP, East Med) αλλά και των ανακαλύψεων στη Μαύρη Θάλασσα (κοίτασμα Neptun). Στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως επεσήμανε, οι αγωγοί εργάζονται για να φέρουν αέριο στην επιφάνεια και αφορούν σε επενδύσεις πάνω από 1 δις. ευρώ.  

«Είναι σημαντική η θέση που κατέχουμε και η έρευνα που γίνεται στο δυτικό μέρος της Ελλάδας αν βρεθούν κοιτάσματα. Δεν είναι και τόσο σημαντικό να μιλάμε για αργοπορίες γιατί όταν μιλάμε για εταιρείες-κολοσσούς, αυτές τρέχουν παράλληλα 10-20 project παγκοσμίως, τα οποία θα διαρκέσουν χρόνια. Αν σημειωθεί σε κάποια περιοχή κάποια μικρή αργοπορία, αυτό δεν τους ενοχλεί γιατί ασχολούνται παράλληλα τις δραστηριότητές τους σε άλλες περιοχές», σημείωσε.

Αναφερόμενος στη δυναμική που παρουσιάζει η Ελλάδα, τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή δεν γινόμαστε μόνο ένας κόμβος για μεταφορά αλλά και ένας υποθετικός μελλοντικός κόμβος για την παραγωγή. Γιατί αν δουλέψει η παραγωγή, αυτό  θα αποτελεί κέρδος για να μπορέσουν οι επενδυτές να μοιράσουν το οικονομικό ρίσκο». 

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More