Μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια ανακοίνωσε ο Τσίπρας

Η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην ενέργεια (από το συντελεστή του 13% στον υπερκπτωτικό συντελεστή του 6%, μέτρο που αφορά κάθε νοικοκυριό αλλά και επιχειρήσεις) περιλαμβάνεται στο πακέτο μέτρων που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το Ζάππειο. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από το 2019, ενώ για το 2020 δρομολογείται περαιτέρω μείωση του κόστους θέρμανσης για ορεινές περιοχές.

Γενικότερα, τα μέτρα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός διακρίνονται σε δύο μέρη, αυτά που αφορούν το 2019 και θα νομοθετηθούν και θα εφαρμοστούν άμεσα, και αυτά που θα εφαρμοστούν το 2020 και θα νομοθετηθούν αργότερα (αλλά σε κάθε περίπτωση θα συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό του 2020).

Στα μέτρα που θα εφαρμοστούν από φέτος, δηλαδή από το 2019, περιλαμβάνονται -πέραν της μείωσης του ΦΠΑ στην ενέργεια- η παροχή μόνιμης 13ης σύνταξης και η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Στα μέτρα που θα εφαρμοστούν το 2020, συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, η περαιτέρω μείωση του κόστους θέρμανσης για ορεινές περιοχές, η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ (αγαθών και υπηρεσιών) από 13% σε 11%, φορολογικές μειώσεις για τους κατοίκους νησιών, αλλά και αύξηση του συντελεστή αποσβέσεων επενδύσεων στο 150%.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More