Λαβρόφ: Η κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2 ωφελεί την Ευρώπη

Η κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2 μειώνει το κόστος του φυσικού αερίου και ωφελεί την Ευρώπη, δηλώνει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Η Ρωσία είναι πρόθυμη να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με την Ουκρανία για την διέλευση του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας με προορισμό την Ευρώπη, αλλά και η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 μειώνει κατά πολύ την απόσταση της διέλευσης και το κόστος της μεταφοράς, σημείωσε ο Λαβρόφ μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε στην Μόσχα με τον Γερμανό ομόλογο του Χάικο Μάας.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ αναφερόμενος στο θέμα της διέλευσης του φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας, είπε ότι η Μόσχα δεν είναι κατά του να διοχετεύονται μέσω Ουκρανίας προς την Ευρώπη ορισμένες ποσότητες φυσικού αερίου και είναι έτοιμη να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με την Ουκρανία στο θέμα αυτό.

«Ωστόσο δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το ότι ο αγωγός Nord Stream 2 είναι αναγκαίος, και συνιστά ένα έργο απόλυτα τεκμηριωμένο από οικονομικής απόψεως και συμφέρον για την Ευρώπη».

«Αρκεί να υπενθυμίσω ότι το μήκος του αγωγού αυτού είναι, θα είναι νομίζω δύο φορές πιο μικρό από τον αγωγό που καταλήγει αυτή την στιγμή στην Γερμανία μέσω Ουκρανίας, ενώ και η αξία της διέλευσης του φυσικού αερίου θα είναι κατά περίπου μιάμιση φορά μικρότερη από την σημερινή αξία της διέλευσης» δήλωσε ο Λαβρόφ, επισημαίνοντας ότι «κατ’ αυτόν τον τρόπο το όφελος για τους ευρωπαίους καταναλωτές είναι απολύτως προφανές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More