Κοπελούζος: Θα δώσουμε το «παρών» στη διεκδίκηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας

Δυναμικό «παρών» στη διεκδίκηση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ αλλά και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ δίνει ο όμιλος Κοπελούζου ο οποίος έχει ήδη υποβάλλει μη δεσμευτικό ενδιαφέρον σε συνεργασία με θυγατρική της κινεζικής Shenhua για τις προς πώληση μονάδες της ΔΕΗ.

O πρόεδρος του ομίλου, Δημήτρης Κοπελούζος στο πλαίσιο της εκδήλωσης υπογραφής συμφωνίας συνεργασίας με την κινεζική China Energy, η οποία ιδρύθηκε μετά την συγχώνευση της China Guodian Corporation και της Shenhua Group αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον του ομίλου για τη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ. Προς αυτή την κατεύθυνση ξεκινά άλλωστε στρατηγική συνεργασία με την είσοδο της China Energy στο μετοχικό κεφάλαιο σημαντικού χαρτοφυλακίου αιολικών πάρκων που κατασκευάζει ο όμιλος Κοπελούζου ενώ και οι δύο πλευρές εξέφρασαν το κοινό τους ενδιαφέρον γα τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ.

Ο κ. Κοπελούζος επισήμανε το έντονο ενδιαφέρον της κοινοπραξίας για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, ωστόσο διευκρίνισε ότι καταλυτικό ρόλο στην τελική απόφαση θα παίξουν οι ακριβείς όροι της διακήρυξης. Όπως έχει αναφέρει και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΕΗ, κ. Παναγιωτάκης, η άνοδος των τιμών των δικαιωμάτων ρύπων εξακολουθούν να αποτελούν πηγή προβληματισμού για την επένδυση και το λειτουργικό κόστος των μονάδων.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με την πιθανότητα σύμπραξης της κοινοπραξίας με κάποια ελληνική βιομηχανία, επεσήμανε ότι για τις βιομηχανίες είναι ασύμφορη η αγορά λιγνιτικών μονάδων και αντέτεινε ότι θα μπορούσαν να συναφθούν συμφωνίες με βιομηχανικούς καταναλωτές οι οποίοι θα αγοράζουν μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας που θα παράγεται από τις προς πώληση μονάδες.

Όσον αφορά στον κλάδο του φυσικού αερίου, ο κ. Κοπελούζος σημείωσε ότι ο όμιλος θα δηλώσει «παρών» στη διεκδίκηση της «ΔΕΠΑ Εμπορίας» και για την υποβολή πρότασης είναι σε εξέλιξη διαβουλεύσεις για ένα νέο κοινοπρακτικό σχήμα του Ομίλου με «δυτική εταιρεία», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More