ΔΕΠΑ: Αποχώρησε το πλοίο που συνέβαλε στη χειμερινή ενεργειακή ασφάλεια

Την προηγούμενη εβδομάδα και σε εφαρμογή σχετικής σύμβασης μεταξύ της ΔΕΠΑ και της Αλγερινής SONATRACH, αναχώρησε από την Ελλάδα το πλοίο LALLA FATMA, που παρέμεινε στον κόλπο των Μεγάρων για δύο μήνες προκειμένου να συμβάλει στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και των πελατών της ΔΕΠΑ κατά τη χειμερινή περίοδο.

Ήταν μία σημαντική πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και φυσικά της ΔΕΠΑ που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθόσον το πλοίο λειτούργησε ως  πλωτή δεξαμενή LNG αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό την αποθηκευτική δυναμικότητα των δεξαμενών LNG του ΔΕΣΦΑ  στη Ρεβυθούσα που ανέρχεται σε 130.000 κυβικά Μέτρα, κατά επιπλέον 120.000 κυβικά μέτρα.

Τέλος,  ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ, κ. Δ. Τζώρτζης, επισκέφτηκε το πλοίο λίγο πριν την αναχώρησή του και ευχαρίστησε θερμά τόσο τη SONATRACH όσο και το  πλήρωμα, για την εποικοδομητική συνεργασία μέσω της  οποίας «θωρακίστηκε» η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

 

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More