Η Vestas φτάνει τα 100 GW εγκατεστημένης ισχύος

Η Vestas είναι πρωτοπόρος στην αιολική ενέργεια  και αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για τη βιώσιμη ανάπτυξη του παγκόσμιου ενεργειακού μίγματος. Στα τέλη του 2018, επιτεύχθηκε ένα νέο ορόσημο σε αυτό το 40ετές ταξίδι, καθώς η Vestas πέτυχε 100 GW εγκατεστημένης ισχύος με την εγκατάσταση μίας ανεμογεννήτριας V110-2.0 MW στο έργο MidAmerican Energy’s Wind XI στην Αϊόβα, ΗΠΑ.

Από την πρώτη εγκατάσταση μιας V10-30 kW στη Δανία το 1979, η Vestas εγκατέστησε πάνω από 66.000 ανεμογεννήτριες σε περίπου 80 χώρες σε έξι ηπείρους και έπαιξε σημαντικό ρόλο στη εξέλιξη της αιολικής ενέργειας. Σήμερα, η μεγαλύτερη χερσαία ανεμογεννήτρια της Vestas είναι η  V150-4.2 MW. Το ορόσημο των 100 GW συνολικής εγκατεστημένης ισχύος κατέστη δυνατό, με συνεχή έρευνα και ανάπτυξη, έχοντας ως αποτέλεσμα η αιολική ενέργεια να είναι πλέον η φθηνότερη μορφή ηλεκτρικής ενέργειας σε πολλές αγορές.

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More